Θ. Τακούδης για Μαγνησία: Φθινοπωρινή εβδομάδα με τοπικές συννεφιές, πτώση θερμοκρασίας και βροχές

Η πρόγνωση του καιρού από τον Θεσσαλό μετεωρολόγο

Φθινοπωρινή είναι η εβδομάδα που διανύουμε, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Σύμφωνα με τις προγνώσεις του κ. Τακούδη, θα περιμένουμε τοπικές συννεφιές, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές στα ανατολικά, τις Σποράδες και τα νότια της Μαγνησίας.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι σήμερα Τρίτη θα υπάρξουν τοπικές συννεφιές που θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα κάποιων ασθενών βροχών κυρίως στις ανατολικές ορεινές περιοχές, μικρής διάρκειας όμως. Θα υπάρχει, όμως είπε χαρακτηριστικά ο Θεσσαλός μετεωρολόγος ένα «παιχνίδι» συννεφιάς και ήλιου στις περισσότερες περιοχές της Μαγνησίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 περίπου βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και η μέρα θα ξεκινήσει με 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν κατά διαστήματα συννεφιές , πυκνότερες στις Σποράδες, στο ανατολικό Πήλιο και τις νότιες περιοχές, όπως στον Αλμυρό και πιθανές είναι και κάποιες βροχές μικρής όμως διάρκειας. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα ανέρχεται στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.
Η Πέμπτη ξεκινά με 15-16 περίπου βαθμούς Κελσίου στον Βόλο, ενώ σε περιοχές όπως στο Βελεστίνο ή τον Αλμυρό το θερμόμετρο θα δείξει 13 βαθμούς. Η μέγιστη τιμή θα είναι στους 21 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη αναμένονται περισσότερες βροχές σε όλο τον ανατολικό όγκο του Πηλίου καθώς και σε κάποιες πεδινές περιοχές. Οι βροχές θα αποδώσουν λίγα χιλιοστά νερού, θα είναι όμως πιο συνεχόμενες και θα θυμίζουν φθινόπωρο.

Σταδιακή βελτίωση

Την Παρασκευή ξεκινά να βελτιώνεται κάπως το σκηνικό του καιρού. Θα σημειωθούν αραιές συννεφιές, οι βοριάδες θα επιμένουν όμως με το πέρας της ημέρας θα αρχίζουν να εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μία μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρκετά καλός , σχεδόν αίθριος με κάποιες συννεφιές τις απογευματινές ώρες , οι οποίες προς το βράδυ θα πυκνώσουν, όχι μόνο στη νότια Μαγνησία, αλλά και στις Σποράδες. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς Κελσίου, οι βοριάδες εξασθενούν και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί- νοτιοανατολικοί. Από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή τα ξημερώματα φαίνεται πως θα σημειωθούν αρκετές βροχές. Ωστόσο, την Κυριακή, εξαιτίας και του νότιου ρεύματος, καθαρίζει η ατμόσφαιρα μέχρι το μεσημέρι και η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, ο κ. Τακούδης έκανε μια εκτίμηση του καιρού της άλλης εβδομάδας, κυρίως για τον αγροτικό κόσμο, επισημαίνοντας πως τα προγνωστικά μοντέλα δεν δείχνουν βροχές και φαίνεται πως η θερμοκρασία θα ανέβει σε πιο υψηλές τιμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.