Θ. Τακούδης στο Ράδιο ΕΝΑ: Δεν αποκλείεται να το στρώσει και μέσα στον Βόλο

Φωτό αρχείου
Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Χιόνια στα ορεινά έφερε την περασμένη εβδομάδα ο Διομήδης, ο οποίος πέρασε, ωστόσο αφήνει πίσω του τις χαμηλές θερμοκρασίες, το κρύο αλλά και τις χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή δεν αποκλείεται να δούμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο χιόνια ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ οι θερμοκρασίες θα κινούνται υπό του μηδενός.

Όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης, μέχρι και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος και την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη θα υπάρξει ακόμη και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Αυτές τις ημέρες το πρωί η θερμοκρασία θα κινείται στους 2-3 βαθμούς Κελσίου στα αστικά κέντρα και πιο χαμηλά στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές νωρίς το πρωί ο υδράργυρος θα δείχνει λίγο κάτω από το μηδέν. Την Πέμπτη η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή θα κυμανθεί ο υδράργυρος στους 10 βαθμούς κι από κει και πέρα αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού.

Το ρεύμα γυρίζει, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη σε βόριο και από την Παρασκευή το μεσημέρι κι έπειτα αναμένονται ισχυροί βοριάδες αλλά και χιονοπτώσεις.
Στην περιοχή της Μαγνησίας τη νύχτα και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν τα πρώτα φαινόμενα που θα είναι κάποιες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνα στα ορεινά. Μέχρι όμως το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε χαμηλό υψόμετρο, και προς το βράδυ υπάρχει τα μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν χιόνι και στον Βόλο, ενώ δεν αποκλείεται και χιονόστρωση στην πόλη.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα, καθώς το Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα σημειωθούν φαινόμενο νοτιότερα της Μαγνησίας. Το θερμόμετρο θα δείξει -3 και -2 στα αστικά κέντρα, ενώ στο Βελεστίνο και στον Αλμυρό ακόμη και -4 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι η μέγιστη θερμοκρασία στα αστικά κέντρα θα είναι 2 – 3 βαθμοί Κελσίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης το κρύο και το χειμερινό σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για χιονοπτώσεις στο μέσο της επόμενης εβδομάδες ενώ σχολίασε πως ο χειμώνας θα κρατήσει έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.