Θ. Τζούμας : «Σε ρυθμούς τουριστικής κίνησης η Σκιάθος, αργά και σταθερά»

«Συνεχείς οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Μπορεί η τουριστική περίοδος να άργησε να ξεκινήσει λόγω της πανδημίας, ωστόσο ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, επισημαίνοντας ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι για εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Ξεκινάμε και μπαίνουμε σε ρυθμούς τουριστικής κίνησης με αργά βήματα και σταθερά. Για την ώρα η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι ριψοκίνδυνη γιατί όλα μπορεί ν’ αλλάξουν πολύ γρήγορα και προς το θετικό και προς το αρνητικό» τόνισε ο κ. Τζούμας, καθώς υπογράμμισε την ακύρωση τελικά πτήσεων από τη Σερβία, αλλά και το άνοιγμα πτήσεων από Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία και Ρουμανία, ενώ αναμένονται και οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Γενικότερα το νησί είναι σε μία κατάσταση ετοιμότητας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκιάθου που στέκεται στο πρόγραμμα ελέγχου στο αεροδρόμιο από μία ομάδα στρατιωτικών γιατρών, όπου και γίνονται καθημερινά περισσότερα από 60 τεστ. Επίσης σημείωσε ότι το Κέντρο Υγείας έχει στελεχωθεί περισσότερο από ποτέ στην ιστορία του με 12 γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ ο Δήμος συμβάλλει έχοντας αναλάβει τη φιλοξενία το ιατρικού προσωπικού.

Αναμένεται ο μοριακός αναλυτής

«Παράλληλα περιμένουμε τον μοριακό αναλυτή προκειμένου να γίνονται εδώ τα τεστ αντί στη Λάρισα. Η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ κάνει συνεχώς τεστ σε ομάδες ατόμων με μεγάλη έκθεση όπως είναι το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και σε εργαζόμενους σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. Γενικότερα είμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλοι μπορούν να κάνουν ασφαλείς διακοπές» ανέφερε ο κ. Τζούμας.
Την ίδια στιγμή η Σκιάθος περιμένει και μόνιμο προσωπικό για τη διεξαγωγή ελέγχων του ΕΟΔΥ, καθώς μέχρι τώρα οι ανάγκες αυτές καλύπτονται από κλιμάκια προερχόμενα από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Εξάλλου, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος του νησιού, έχει ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών επιχειρήσεων με βάση και τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Γενικότερα περιμένουμε ότι ο απολογισμός του φετινού καλοκαιριού που άργησε φέτος θα είναι θετικός» υποστήριξε τελικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.