Θα μοιράσει 1 εκ. ευρώ «ζεστό» χρήμα ο Δήμος Βόλου

Την επόμενη διετία σε πολιτιστικά - αθλητικά σωματεία και εκκλησία

Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ «ζεστό» χρήμα θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου τα επόμενα δύο χρόνια, οπότε και λήγει η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, για την ενίσχυση δράσεων πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων. Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να επιχορηγεί ΝΠΔΔ, αθλητικά σωματεία και πολιτιστικές δράσεις με ποσό που αντιστοιχεί στο 1,5% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του Δήμου και με βάση τον προϋπολογισμό του 2018 αυτό έχει προσδιοριστεί στις 495.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου μάλιστα ξεκίνησε ήδη να καλεί τα σωματεία προκειμένου να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για το πρόγραμμα δράσεων που έχουν για τη χρονιά και για τα ποσά που θα λάβουν ως επιχορήγηση.

Τη Δευτέρα το απόγευμα μάλιστα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με τους εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων. Στους μεν πρώτους θα διατεθεί το ποσό των 90.000 ευρώ και στους δεύτερους το ποσό των 200.000 ευρώ. Απομένει το ποσό των 205.000 ευρώ το οποίο αναμένεται να διατεθεί στην τοπική εκκλησία προκειμένου να καλύψει το κόστος δράσεων ή λειτουργικές δαπάνες των τοπικών ιερών ναών που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου. Όπως τονίζει στην επιστολή που απέστειλε στα αθλητικά σωματεία ο κ. Θεοδώρου σκοπός των συναντήσεων είναι να αποφασιστούν από κοινού οι δράσεις που θα υλοποιηθούν.

Σε ότι αφορά πάντως τα κριτήρια με βάση τα οποία θα δοθούν οι επιχορηγήσεις δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά, ενώ εκτίμηση πολλών εκπροσώπων είναι ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξουν αποκλεισμοί.

Να διευκρινιστεί ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ακολουθούσαν η καθεμία διαφορετική γραμμή καθώς οι επιχορηγήσεις δεν είναι υποχρεωτικές, με την Δημοτική Αρχή Βούλγαρη να δίνει επιχορηγήσεις κάτι όμως που σταμάτησε λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών επί δημαρχίας Σκοτινιώτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.