Θάλεια Στάχτου στο Ράδιο ΕΝΑ: Καλή ανάρρωση στον κ. Μπέο

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μιλά για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό

Νόσησε από κορωνοϊό και δέχτηκε “επίθεση” από τον Αχιλλέα Μπέο για τη συνδικαλιστική δράση. “Το μόνο ευχάριστο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι σαν συνδικαλίστρια δεν πατάει ποτέ στη δουλειά της και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να κόλλησε κάποιους συναδέλφούς της”, έγραφε πριν από λίγες ημέρες η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για τη Θάλεια Στάχτου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για την περιπέτεια της υγείας της και ευχήθηκε δια ραδιοφωνικού αέρα καλή ανάρρωση στον Αχ. Μπέο, ο οποίος λίγες ημέρες μετά από εκείνη, νόσησε κι αυτός με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

“Καλή ανάρρωση στον κ. Μπέο και σε όσους νοσούν. Σε συνθήκες πανδημίας δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσουμε κι αυτό το λέω από προσωπική μου εμπειρία. Στο Μεσαίωνα οι βασιλιάδες απορούσαν πως αρρώσταιναν κι αυτοί κι όχι μόνο οι πληβείοι και οι δούλοι. Είναι κάτι που όλοι θα περάσουμε. Είναι μια κατάσταση που δοκιμάζει τους πάντες, εξάλλου γι’ αυτό βγήκα και δημοσιοποίησα το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται προκατάληψη και ρατσισμός πάνω σ αυτό το θέμα. Είναι μια δοκιμασία για όλους και όλοι κρινόμαστε”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Στάχτου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μίλησε όμως και για τη δική της περιπέτεια με τον κορωνοϊό, μιας και σήμερα είναι η πρώτη ημέρα μετά από την καραντίνα στην οποία είχε τεθεί.
“Είμαι πολύ καλά τώρα. Δεν ήταν ανώδυνο. Είχα φοβερό πόνο στη μέση μέχρι τον αυχένα, ζάλη, εξάντληση τρομερή, φοβερό πονοκέφαλο αλλά δεν είχα πυρετό, αναπνευστικά προβλήματα και δεν είχα καταλάβει ότι μπορεί να έχω κορωνοϊό. Ευτυχώς ο πόνος της μέσης με έκανε να μείνω στο σπίτι. Ήμουν καλά όταν πήγα κι έκανα το τεστ , με αφορμή τη συζήτηση που είχα με τη συνάδελφό μου που νόσησε κι αυτή και μου είπε πει ότι είχε τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, αλλά με πυρετό . Σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω τεστ γιατί θα πάω στη δουλειά, θα συναναστραφώ με κόσμο. Με αυτή τη λογική έκανα το τεστ και βγήκε θετικό”, ανέφερε η κ. Στάχτου σχετικά με τα συμπτώματά της.
Πλέον η ίδια είναι πολύ καλά στην υγεία της, όμως η περιπέτεια την οποία και έζησε της έμαθε πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί , συνέστησε σε όλους ψυχραιμία και τόνισε πως θα πρέπει να δείχνουμε όλοι μεγαλύτερη προσοχή στους μεγαλύτερους και στις ευπαθείς ομάδες. “Θα είμαστε εδώ για να το αντιμετωπίσουμε. Πιο πολύ όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό που υπάρχει. Εμείς ως πολίτες την υπευθυνότητά μας τη δείξαμε. Είναι ώρα της κυβέρνησης να αυξήσει τις ΜΕΘ να προσλάβει κόσμο στα νοσοκομεία και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία”, συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, η κ. Στάχτου μίλησε και για τα μέτρα προστασίας στους Δήμους αλλά και για την καραντίνα στην οποία θα πρέπει να τεθούν οι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου, ακόμη κι αν είναι αρνητικοί στον ιό.
“Βγάλαμε ανακοίνωση για να παρθούν όλα τα μέτρα και δεν θα σταματήσουμε εδώ. Έχουμε πάρα πολλά σε όλους τους δήμους και ιδιαίτερα στον μεγαλύτερο δήμο Βόλου. Οι δημοτικές υπηρεσίες είναι ένα κέντρο που πηγαίνουν οι περισσότεροι πολίτες , έχουν μία συναναστροφή κι εκεί τα μέτρα πρέπει να είναι πιο αυστηρά και για τους υπαλλήλους και πολίτες”, ανέφερε.
Συμπλήρωσε σχετικά με την καραντίνα των στενών συνεργατών του δημάρχου, εάν έχουν τεθεί, καθώς χθες ορισμένοι πήγαν κανονικά στα γραφεία τους λέγοντας πως “Εγώ από τη δική μου εμπειρία ξέρω ότι και αρνητικός να είναι κάποιος, όταν έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, μπαίνει σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κι εμένα η οικογένειά μου ήταν αρνητική αλλά μπήκε σε καραντίνα για 14 ημέρες. Είναι κρίσιμη η κατάσταση, όλοι πρέπει να τηρούμε κάποια πράγματα. Εάν πήγαν στη δουλειά, κακώς έγινε”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.