Θαν. Δανούσης: Ο κορωνοϊός λειτούργησε ως Αρμαγεδδώνας στις εργασιακές σχέσεις

Αδήλωτη εργασία, αναστολή συμβάσεων και ταυτόχρονη τηλεργασία, μείωση μισθών και ωρών εργασίας, εξ αποστάσεως κι εκ περιτροπής εργασία, μερικές απ΄τις αποφάσεις πολλών εργοδοτών
Διαβούλευση εργαζομένων, εργοδοτών και κυβέρνησης προτείνει ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ

Ως Αρμαγεδδώνας στις εργασιακές σχέσεις λειτούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Θανάση Δανούση, καθώς τόσο την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, όσο και σήμερα, υπάρχει μεγάλη εργοδοτική αυθαιρεσία και μεγάλη παραβατικότητα, με καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο κ. Δανούσης μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή ζήτησε διαβούλευση μεταξύ των εργαζομένων, των εργοδοτών και της κυβέρνησης για τις μελλοντικές της αποφάσεις, προκειμένου από κοινού οι εμπλεκόμενοι φορείς, να θωρακίσουν την εργασία και να αποφευχθεί μία εργασιακή ζούγκλα..
Αδήλωτη εργασία, αναστολή συμβάσεων και ταυτόχρονη τηλεργασία, μείωση μισθών και ωρών εργασίας, εξ αποστάσεως κι εκ περιτροπής εργασία ήταν μερικές από τις αποφάσεις πολλών εργοδοτών για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους κατά την περίοδο της πανδημίας, πρακτικές όμως που συνεχίζονται και μετά το lockdown.

Βρήκαν ευκαιρία οι εργοδότες

“Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία δημιούργησε έκτακτα δεδομένα, με επείγον χαρακτήρα, τα οποία επηρεάζουν τον κόσμο και την αγορά εργασίας. Βρήκαν ευκαιρία οι εργοδότες και με τον Αρμαγεδδώνα του κορωνοϊού κατάφεραν να περάσουν πάρα πολλά πράγματα και η κυβέρνηση με τις ΠΝΠ, κατάφερε να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα”, τόνισε ο κ. Δανούσης, επισημαίνοντας πως η ΓΣΕΕ την περίοδο του lockdown δημιούργησε μία ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των εργαζομένων και επίλυσης των αποριών τους την αντι-Covid-19 και από κει φάνηκε η εργασιακή ζούγκλα, η οποία δημιουργήθηκε.
Όμως, τα πράγματα, σύμφωνα με τον Γεν. Γραμματέα δεν φαίνονται ευοίωνα και για το μέλλον, καθώς αναμένεται να υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό εργασιακό σκηνικό, μιας και “η πανδημία επιβάλει ένα νέο τοπίο στην αγορά εργασίας με αύξηση της υποαπασχόλησης, της τηλεργασίας, της εξ αποστάσεως εργασίας και με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με χαμηλότερους μισθούς και με περιορισμό δικαιωμάτων”.

«Αλλαγές ναι, αλλά στη βάση ενός θεσμικού πλαισίου»

Βέβαια, ο κ. Δανούσης τόνισε πως η ΓΣΕΕ δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση και τη νέα προοπτική στην κοινωνία, όμως αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν βάση ενός θεσμικού πλαισίου κι όχι αυθαίρετα και παραβατικά. “Δεν γίνεται να ανακοινώνει επιχείρηση ότι είναι σε αναστολή και οι εργαζόμενοι να εργάζονται με τηλεργασία”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο ίδιος, δίνοντας ένα από τα πολλά παραδείγματα του τι συνέβη στην καραντίνα.
Προκειμένου λοιπόν να υπάρχει θωράκιση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, η ΓΣΕΕ ζητά επιτακτικά κοινή διαβούλευση εργαζομένων, εργοδοτών και της κυβέρνησης.
Κάποια πράγματα συζητούνται χωρίς εμάς, χωρίς καμία διαβούλευση κι αυτό είναι πρόβλημα, σχολίασε ο κ. Δανούσης, τονίζοντας πως ο φόβος είναι ότι η ανεργία θα εκτοξευτεί και ίσως ξεπεράσει το 30%, ποσοστό μεγαλύτερο κι από τη μνημονιακή εποχή. Σημείωσε δε, πως θα πρέπει να μπουν όρια τους εργοδότες, όπως αυτοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Συν- εργασία», δεν θα πρέπει να κάνουν απολύσεις έως το τέλος του χρόνου.

«Να μην υπάρχει χαλάρωση των ελέγχων»

“Ήδη έχουμε το περίφημο πρόγραμμα Συν-εργασία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μειώσουν κατά 50% είτε το μέρος, είτε το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση και το υπόλοιπο 50% να χρηματοδοτείται κατά 60% από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει οριζόντια μείωση 20% των αποδοχών σ’ αυτούς που έχουν αποδοχές πάνω από το βασικό μισθό, πέρα απ’ ότι υπάρχει δραστική μείωση στο επίδομα αδείας και στο δώρο Χριστουγέννων. Κι αυτό το πρόγραμμα περιορίζεται στους επόμενους 4 μήνες. Κι εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ερώτημα. Εφόσον οι επιχειρήσεις, οι εργοδότες θα ωφεληθούν από αυτές τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, γιατί δεν διευρύνουν το χρόνο των απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να δώσουν κυρίως στους εποχικά εργαζόμενους την ευκαιρία να ξαναμπούν με περισσότερα επιχειρήματα στην επόμενη χρονιά;”, ανέφερε ο ίδιος.
Επιπροσθέτως σημείωσε πως η ΓΣΕΕ ζητά να μην υπάρχει χαλάρωση των ελέγχων στους χώρους εργασίας από την Επιθεώρηση Εργασίας και να συγκληθούν τα όργανα του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις, πριν την τελική ψήφιση νέων μέτρων.
“Εμείς δεν πλειοδοτούμε. Εμείς λέμε προτού καταλήξουμε τα μέτρα να τα κάνουμε κυβερνητικές αποφάσεις, να διαβουλεύονται και με τους εργαζομένους και τους εργοδότες ώστε να βρούμε ένα κοινό στόχο, για να μην γίνει αυτή η πανδημία ταφόπλακα για τα εργασιακά και ασφαλιστικά των εργαζομένων”, κατέληξε ο κ. Δανούσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.