Θαν. Λιούπης: Συνεργασία όλων των φορέων για τα αναπτυξιακά έργα στη Μαγνησία

«Προτεραιότητα μας το περιβάλλον» τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

Το περιβάλλον και την προστασία του θέτει σε πρώτη προτεραιότητα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα Βουλευτή Μαγνησίας κ. Θανάση Λιούπη, ο οποίος μίλησε στον Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5, με αφορμή την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Χαλκιδική, αλλά και τις καταστροφές των καλλιεργειών στο Πήλιο. Παράλληλα, σχολίασε το υπουργικό σχήμα και αναφορικά με τις επενδύσεις στη Μαγνησία υποστήριξε πως αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν για την ανάπτυξη του νομού.

Την οδύνη και τη συντριβή του για την καταστροφή και τις απώλειες ανθρώπινων στη Χαλκιδική εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Θανάσης Λιούπης σημειώνοντας πως το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που όλου συζητούσαν εδώ και καιρό, πλέον είναι στο προσκήνιο.

Παράλληλα, ο κ. Λιούπης εξέφρασε τη συμπαράστασή του και στους αγρότες του Ανατολικού Πηλίου που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τη χαλαζόπτωση στα μήλα, τα αχλάδια και τις ελιές. «Από την πρώτη στιγμή και πολιτικό κλιμάκιο και ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ ήταν κοντά και η αντιπεριφερειάρχης. Ενημερώθηκε και ο Υπουργός και πιστεύω αυτή τη φορά, ότι άμεσα θα καταγραφούν οι ζημιές και εν συνεχεία, που αυτό είναι και το ζητούμενο, η στήριξή τους η οικονομική, η αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς θα είναι στο 100%», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας δε, τις κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα του περιβάλλοντος σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με πιο ευέλικτες δομές, με καλύτερο συντονισμό, έγκαιρο σχεδιασμό και άμεση ενεργοποίησης του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.
«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη. Υιοθετούμε μια ενεργειακή πολιτική που έχει ως σκοπό, να μειωθούν οι ρύποι της ατμόσφαιρας, το διοξείδιο του άνθρακα κατά 80% έως το 2050 και φυσικά μία στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να απεξαρτηθούμε από την καύση ορυκτών , όπως είναι ο λιγνίτης. Φυσικά, η ανακύκλωση των σκουπιδιών στην πηγή, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών, ο πλαστικός περιορισμός, η επεξεργασία των υπολειμμάτων, όλα αυτά πρέπει η κάθε κοινωνία από μόνη της να τα εφαρμόσει, ώστε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Λιούπης

Εξαιρετική η εικόνα της κυβέρνησης
Ως εξαιρετικές χαρακτήρισε ο βουλευτής Μαγνησίας τις πρώτες ημέρες του κυβερνητικού σχήματος, αναφέροντας πως είναι ένας σχηματισμός με πολιτικούς και τεχνοκράτες. Ο κ. Λιούπης τόνισε πως οι τεχνοκράτες έχουν στόχο την εισαγωγή της πληροφορικής παντού, την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, με στόχο να εξυπηρετείτε άμεσα ο πολίτης και να δημιουργηθεί ένα κράτος λειτουργικό, φιλικό και καλό προς τον πολίτη.

Συμφωνία στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Μαγνησίας
Ο βουλευτής Μαγνησίας έκανε αναφορά και στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που χρειάζονται να «ξεμπλοκάρουν» και να γίνουν πραγματικότητα στο νομό μας.
«Στη Μαγνησία όλοι συμφωνούμε για ορισμένα πράγματα. Συμφωνούμε ότι πρέπει να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στις Νηές, στον Αλατά. Φυσικά μεγάλη σημασία έχει το αεροδρόμιο και το λιμάνι, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος που να συνδέει αεροδρόμιο- ΒΙΠΕ Αλμυρού- ΒΙΠΕ Βόλου –λιμάνι, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ένα χιονοδρομικό κέντρο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Θα συνεργαστούμε με τους Δήμους και με την Περιφέρεια σ’ ότι προτάσεις κάνουν και δεν βρίσκουν χρηματοδότηση από κάπου αλλού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης δίνοντας στο στίγμα της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε και το μουσείο της Αργούς, που θα πρέπει να προχωρήσει, όπως και να υλοποιηθεί το εμπορευματικό κέντρο στο Βελεστίνο. «Είναι ένα πλέγμα πραγμάτων που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν στην πόλη και στο νομό μας και σ’ αυτά εγώ θα είμαι μαζί με όλους. Όλοι θα συνεργαστούμε κι όλοι συμφωνούμε σ’ αυτά που προανέφερα», είπε.
Στο μεταξύ αναφορά έγινε και στο θέμα της ΑΓΕΤ με αφορμή το περιβάλλον που το θέτει ως πρώτη προτεραιότητα η νέα κυβέρνηση. Ο κ. Λιούπης είπε πως το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί εκ νέου υπό συζήτηση.

«Είχαμε πάρει θέση σαν περιφερειακό συμβούλιο. Η ΑΓΕΤ είναι ένα μεγάλο θέμα. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης. Με τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή και την ανάκτηση των περισσοτέρων, περισσεύει πάρα πολύ μικρό υπόλειμμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις βιομηχανίες», σχολίασε ο βουλευτής.

Θετική η τοποθέτηση του κ. Λούλη στο Υπ. Τουρισμού
Θετική χαρακτήρισε ο κ. Θανάσης Λιούπης την τοποθέτηση ως γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Τουρισμού του δημοτικού πλέον συμβούλου Βόλου Κώστα Λούλη.
«Ο κ. Λούλης είναι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, με διεθνή αντανάκλαση και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν πετύχει στη ζωή τους τόσα πολλά, μπορεί να είναι χρήσιμοι σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση. Άλλωστε το «όλοι μαζί» είναι το σύνθημά μας, το είπε εξάλλου και ο πρόεδρός μας ο κ. Μητσοτάκης ανεξαρτήτως τι ψηφίσαμε. Η θέση του γενικού γραμματέα τουρισμού είναι νευραλγική θέση και ο κ. Λούλης μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις αναπτυξιακές διεκδικήσεις στην περιοχή μας όπως το αεροδρόμιο, οι επενδύσεις, το χιονοδρομικό κτλ.», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.