Θανάσης Λιούπης στο Ράδιο ΕΝΑ: Άμεσα μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο Βόλου (ηχητικό)

Οι 20.000 ευρώ αφορούν τα αντιδραστήρια για το πρώτο διάστημα- Το Υπουργείο θα καλύψει όλες τις ανάγκες

Άμεσα, ίσως και τις επόμενες ημέρες, θα εξοπλιστεί με μοριακό αναλυτή για την διενέργεια τεστ κορωνοϊού το Νοσοκομείο Βόλου, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούπης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο Βουλευτής ανέφερε πως ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Υγείας θα καλύψει και το ποσό απ’ όσα αντιδραστήρια χρειάζεται το Αχιλλοπούλειο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μιας και το ποσό των 20.000 ευρώ με το οποίο ενισχύεται το Νοσοκομείο, αφορά μόνο τα αντιδραστήρια για το πρώτο διάστημα.

Έρχεται ο μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο Βόλου
Στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη και του έθεσε εκ νέου το ζήτημα της προμήθειας μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο Βόλου.
Σύμφωνα με τον κ. Λιούπη “σύντομα, ίσως και την άλλη εβδομάδα, το Νοσοκομείο Βόλου θα έχει μοριακό αναλυτή. Οι 20.000 ευρώ που ακούστηκαν, αφορούν στα αντιδραστήρια και πράγματι αυτά δεν φτάνουν για πάνω από ένα μήνα, αν και τώρα έχει πέσει η τιμή τους. Με διαβεβαίωσε χθες ο κ. Κοντοζαμάνης ότι όσα αντιδραστήρια χρειαστούμε στη διάρκεια του χειμώνα, θα τα καλύψει το Υπουργείο. Δεν είναι αυτά και τελείωσε. Αυτό είναι το ξεκίνημα”.

Διευκρινήσεις για τις θέσεις ειδικών γιατρών- Ενισχύονται ΜΕΘ όπου χρειάζεται
Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες οι Βουλευτές Μαγνησίας Λιούπης, Μπουκώρος και Μαραβέγιας κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την κατανομή των θέσεων ειδικών ιατρών μέσω νέας προκήρυξης, όπου στο Νοσοκομείο Βόλου ορίστηκαν δύο θέσεις, ενώ αντίστοιχα στο Νοσοκομείο Λαμίας έντεκα θέσεις.
Ο κ. Λιούπης έθεσε εκ νέου το θέμα στον αρμόδιο Υφυπουργό, με τον κ. Κοντοζαμάνη να επισημαίνει πως δόθηκαν περισσότερες θέσεις στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπως και της Χαλκίδας, καθώς η προκήρυξη αφορά την επέκταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, γι’ αυτό και τα παραπάνω Νοσοκομεία έχουν μία προτεραιότητα.
“Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου είναι στελεχωμένη. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι τη ΜΑΦ -Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- με τέσσερα κρεβάτια, η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα. Αυτή τη στιγμή στο Αχιλλοπούλειο δεν υπάρχει ΜΑΦ, όμως θα προχωρήσει και θα γίνει με τέσσερα κρεβάτια, όπως είχαμε ζητήσει εδώ και δύο χρόνια. Συνήθως η ΜΑΦ λειτουργεί με την ευθύνη της ΜΕΘ και δίπλα στη ΜΕΘ. Πιθανών όμως να χρειαστεί γιατρούς και σίγουρα ειδικό νοσηλευτικό προσωπικό”, εξήγησε ο Βουλευτής και συμπλήρωσε πως οι 14 γιατροί, που αναμένει το Νοσοκομείο Βόλου, θα έχουν διοριστεί όλοι μέσα στον Οκτώβριο.

Παράταση σε επικουρικούς και ενίσχυση του Κ.Υ. Βόλου
Την ίδια στιγμή, ο κ. Λιούπης επεσήμανε ότι προκύπτει θέμα με την λήξη συμβάσεων των επικουρικών ιατρών στις αρχές Οκτωβρίου. Ο κ. Κοντοζαμάνης μετέφερε στον Βουλευτή ότι θα δοθεί παράταση με νομοθετική ρύθμιση, μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μην αποχωρήσουν οι εν λόγω επικουρικοί γιατροί.
Παράλληλα, για το Κέντρο Υγείας Βόλου, το οποίο θα γίνει Κέντρο Covid Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ο κ. Λιούπης σχολίασε ότι είναι πολύ υποστελεχωμένο και πρέπει να ενισχυθεί, θέμα το οποίο έθεσε στον Υφυπουργό, όπου έλαβε τη δέσμευσή του πως σε συνεργασία με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Σερέτη θα φροντίσει για την ενίσχυσή του με επικουρικούς γιατρούς.

Δωρεά Τσιμά για Μονάδα Παρηγορητικής Φροντίδας
Ο κ. Λιούπης ανακοίνωσε από τον αέρα του Ράδιο ΕΝΑ ότι ο Χαράλαμπος Τσιμάς θα είναι εκείνος που θα προσφέρει χρήματα ως δωρεάν για να γίνει η Μονάδα Παρηγορητικής Φροντίδας στο Νοσοκομείο Βόλου, που θα είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα.
“Πρόκειται για μια μονάδα με 20 κρεβάτια και δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Ήταν προεκλογικά στο πρόγραμμά μας , ότι έπρεπε να πραγματοποιηθούν αυτές οι Μονάδες, μπήκε στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου και θα προσπαθήσουμε να υλοποιηθεί γρήγορα η μεγάλη αυτή δωρεά του ευεργέτη μας”, υπογράμμισε ο Βουλευτής.
Επιπροσθέτως σημείωσε πως το Νοσοκομείο Βόλου, μέσω του Οργανισμού του, ο οποίος είχε κατατεθεί το 2017 και τώρα αναμορφώνεται από τη Διοίκηση, διεκδικεί να την αυτονομία του, δηλαδή να έχει τουλάχιστον έναν και σε ειδικότητες που δεν έχει τμήμα, τουλάχιστον έναν γιατρό, ενώ οι κλίνες από 400 θα φτάσουν τις 460 με την ένταξη της Μονάδας Παρηγορητικής Ιατρικής, του Παιδοχειρουργικού Τμήματος κ.α., ενώ προστίθενται και άλλα νέα Τμήματα, όπως το Αιμοδυναμικό, η Μαγνητική Τομογραφία, ο Υπερβαρικός Θάλαμος και το Ακτινοθεραπευτικό.
Σχολιάζοντας τη σπουδαιότητα του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος ο κ. Λιούπης τόνισε πως πρέπει το Νοσοκομείο να αποκτήσει άμεσα το Τμήμα, καθώς είναι μία απαίτηση όλης της κοινωνίας και σημείωσε πως “Στον δημόσιο τομέα στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας υπάρχει μόνο το καινούργιο μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, δωρεάν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όμως οι ανάγκες που υπάρχει είναι για πέντε μηχανήματα και όχι για ένα. Κάθε χρόνο 600 συμπολίτες πηγαίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ένα μήνα, όσοι το αντέχουν οικονομικά, για να κάνουν θεραπείες. Είναι σημαντικό και για μένα πρέπει το γρηγορότερο να αποκτήσουμε Ακτινοθεραπευτική Μονάδα”.

Προχωράμε με μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας
Αναφορικά με το θέμα της πανδημίας και της αύξησης των κρουσμάτων στην Αθήνα, ο κ. Λιούπης δήλωσε ανήσυχος, εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως δεν βοηθά στην μείωση των κρουσμάτων η απαγόρευση αλκοόλ μετά τις 12, υπογράμμισε όμως πως οι επιστήμονες γνωρίζουν καλύτερα.
“Η Αθήνα είναι στο κίτρινο. Έχει πολλά κρούσματα, ιδίως στο κέντρο. Φυσικά και ανησυχώ, όπως όλοι και κυρίως όταν θα μπουν στη μέση και οι εποχικές ιώσεις και η γρίπη. Θα περιμένουμε αυτές τις δύο εβδομάδες να δούμε το αποτέλεσμα των ενισχυμένων μέτρων που πήρε για την Αθήνα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις γνώμες των ειδικών, αν θα αποδώσουν”, επεσήμανε και συμπλήρωσε πως οι νέοι δεν μπορούν να περιοριστούν, ούτε να κλειστούν στο σπίτι.
” Εκείνο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και το κάνει ήδη, είναι η καλή ενημέρωση, ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι πρέπει να τηρήσει τα μέτρα για το καλό όλων μας”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Καμία απόκρυψη των γεγονότων- Στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή
Από τη συζήτηση, δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα, που έχει ανακύψει με την νέα καμπάνια της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού στα τηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας ύψους 2εκ. ευρώ με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για χρηματοδότηση των καναλιών από την κυβέρνηση, προκειμένου να δημοσιοποιείται μία πλασματική εικόνα με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφές που δεν προβλήθηκαν, όπως καταγγέλλει, επαρκώς.
“Δεν έχω την ίδια άποψη. Ενημερωθήκαμε, ξέρουμε τι καταστροφές έγιναν, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κανείς δεν έκρυψε κάτι. Και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά στους πληγέντες. Όταν καταστρέφεται κάποιος, ό,τι μέτρα και να πάρεις και οικονομικά, ό,τι και να δώσεις είναι πάντα λίγα, αλλά μένω στις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσει τις σοδειές, τις περιουσίες και τις ζημιές που υπέστησαν οι άνθρωποι. Ο ΕΛΓΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές και στον Αλμυρό την επόμενη ημέρα ήρθε συνεργείο, ήρθε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ και τώρα θα πάνε τα συνεργεία για να δουν και να μετρήσουν ζημιές. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει άμεση καταβολή των χρημάτων κι όχι αυτό που είχαμε συνηθίσει, με τον ΕΛΓΑ να δίνει τα χρήματα μετά από ένα χρόνο και υπεσχέθησαν ότι θα γίνει”, είπε ο κ. Λιούπης.

Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε και εμείς την τιμούμε
Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα που ανέκυψε με το ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για την ιστορική, όπως χαρακτήρισαν αρχικά ,καθώς αυτός ο προσδιορισμός απαλείφθηκε έπειτα, Συμφωνία των Πρεσπών και την κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στη Ν.Δ., ο Βουλευτής σημείωσε πως “Η ΝΔ ποτέ δεν είπε ότι είναι προδοτική και κατάπτυστη η Συμφωνία. Είπαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη σε ότι αφορά τη γλώσσα και την ιθαγένεια. Η Συμφωνία όμως έγινε και την τιμούμε και θα προχωρήσουμε και στην κύρωση των Συμφωνιών γιατί ο ρόλος μας είναι της καλής γειτονίας και πρέπει να παίξουμε ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.