Θανάσης Μπακαλιάνος: «Από 1.800 ευρώ το ρεύμα ήρθε 4.500 στις Άσπρες Πεταλούδες!»

Σημαντική στήριξη στο Ίδρυμα από τους Βολιώτες και όχι μόνο

Επί 37 χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του Ιδρύματος “Άσπρες Πεταλούδες” και από αυτή του την ενασχόληση, παίρνει καθημερινά δύναμη. Δεν είναι τυχαίο, που μετά από μια περιπέτεια υγείας και την εισαγωγή του σε κλινική, μετά από 15 ημέρες βρέθηκε πάλι στους χώρους του Ιδρύματος .
Ο λόγος για τον κ. Θανάση Μπακαλιάνο, πρόεδρο του Ιδρύματος “Άσπρες Πεταλούδες”, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για την πορεία του ιδρύματος, αλλά και τις δυσκολίες του, μιας και λόγω των ανατιμήσεων το Ίδρυμα καλείται να πληρώσει 4500 ευρώ σε λογαριασμό ρεύματος, ενώ το προηγούμενο διάστημα πλήρωνε 1800 ευρώ.
“Εδώ, στις “Άσπρες Πεταλούδες” υπηρετούμε αγγέλους. Τα παιδιά αυτά είναι άγγελοι. Υπάρχουν άγγελοι στους ουρανούς και άγγελοι στη γη, αυτά τα παιδιά είναι άγγελοι επί γης”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακαλιάνος, ο οποίος επισημαίνει πως στο ίδρυμα ζουν 50 παιδιά με σοβαρές διανοητικές αναπηρίες και εργάζονται 30 άτομα.

Ανώνυμος δωρητής έδωσε 1000 ευρώ απ΄το Λονδίνο!

Σε ότι αφορά στην οικονομική του κατάσταση, το Ίδρυμα, σύμφωνα με τον κ. Μπακαλιάνο βρίσκεται σε καλή κατάσταση χάρη στους συμπολίτες εντός Μαγνησίας, αλλά και εκτός. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε το παράδειγμα ενός ανώνυμου δωρητή από το Λονδίνο, που πέρυσι κατέβαλλε το ποσό των 300 ευρώ και φέτος 1000 ευρώ.
Οι ανάγκες όμως πάντα υπάρχουν, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος . Αν και όλα είναι τακτοποιημένα από άποψη μισθών και δώρων για τους εργαζόμενους, οι ανατιμήσεις στην ενέργεια έχουν φέρει και τις Άσπρες Πεταλούδες σε δυσχέρεια.
“Από εκεί που πληρώναμε 1800 ευρώ το μήνα ρεύμα, τώρα ήρθε 4500 ευρώ και η πολιτεία δεν επιδοτεί τα ιδρύματα. Σκέφτομαι να πληρώσω μετά τις γιορτές με δόσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως και το αέριο έχει πάρει τεράστια αύξηση.
“Κάναμε αγώνα για να έρθει το αέριο στις Άσπρες Πεταλούδες, γιατί θέλαμε 35.000- 40.000 ευρώ τον χρόνο πετρέλαιο. Τώρα πάει στο πενταπλάσιο και το αέριο, αλλά θα τα βγάλουμε πέρα. Έχω πείσμα και βοηθά και ο κόσμος”, ανέφερε.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από δωρεά

Μάλιστα, προκειμένου οι Άσπρες Πεταλούδες να αυτονομηθούν ενεργειακά, προχωρά η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού αποκλειστικά και μόνο για χρήση από το Ίδρυμα. Εταιρεία από τα Τρίκαλα έδωσε τη χαμηλότερη προσφορά, όμως πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μπακαλιάνος ήρθε μπροστά σε μια ανέλπιστη έκπληξη. Ενημερώθηκε πως η εταιρεία θα εγκαταστήσει το έργο αξίας 70.000 ευρώ δωρεάν, ενώ προσέθεσε πως και η εταιρεία φυσικού αερίου ανέλαβε όλα τα έξοδα, προκειμένου οι Άσπρες Πεταλούδες να θερμαίνονται με αέριο.
Ο κ. Μπακαλιάνος για πολλοστή φορά ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που προσφέρει και στηρίζει το Ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια και σημείωσε πως ο καθένας μπορεί να δώσει ό,τι μπορεί. “Κι ένα καρούλι κλωστής είναι απαραίτητο για εμάς”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το Ίδρυμα έχει ανάγκες σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, κρέατα και τυρί, όμως προτιμώνται τα χρήματα για να μπορούν να καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες του, καθώς δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από την πολιτεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.