Θεοφάνης Τακούδης: Καλός καιρός με ηλιοφάνεια έως την Παρασκευή

Συννεφιές και ασθενείς βροχές το Σαββατοκύριακο στα ορεινά και στις Β. Σποράδες

Χειμωνιάτικο συνεχίζει να είναι το σκηνικό του καιρού με θερμοκρασίες όμως καλές για την εποχή και έναν ήλιο με…δόντια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή έως την Παρασκευή στον Βόλο ο καιρός θα είναι καλός, ενώ το Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν αραιές συννεφιές και ασθενείς βροχές σε Πήλιο και Σποράδες.
Σήμερα, Τρίτη σύμφωνα με τις προγνώσεις του κ. Τακούδη ο καιρός στον Βόλο θα είναι αίθριος με πιθανότητα ηλιοφάνειας σχεδόν όλη την ημέρα. Η μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη θα είναι 12-13 βαθμούς Κελσίου, αλλά χαμηλότερη στις άλλες περιοχές.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη υπάρχει μια μικρή ένταση στο βόρειο ρεύμα, το οποίο είναι εξασθενημένο, ωστόσο θα σημειωθούν σκαμπανευάσματα στη θερμοκρασία καθώς την Τετάρτη ο υδράργυρος θα δείξει 14-15 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη έως και 12 βαθμούς. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης, «με δόντια». Στο μεταξύ, μέχρι και την Πέμπτη στις πεδινές περιοχές θα υπάρξουν υποπνέοντες οι άνεμοι γι’ αυτό και θα σημειώνονται πρωινές ομίχλες σε αρκετές περιοχές της Μαγνησίας.
Την Παρασκευή θα σημειωθούν αραιές συννεφιές κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι γίνονται ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει στον Βόλο μικρή άνοδο και θα φτάσει έως και τους 14-15 βαθμούς Κελσίου.
Από το Σάββατο όμως θα υπάρξει διαφοροποίηση του καιρού. Θα σημειωθούν συννεφιές στο Ανατολικό κυρίως Πήλιο και στα παραθαλάσσια μέρη, αλλά και στις Σποράδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα βροχοπτώσεων. Ο καιρός όμως στις άλλες περιοχές της Μαγνησίας θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα είναι 12-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 και πιο ανοιχτά 5 μποφόρ.
Την Κυριακή τα φαινόμενα γίνονται λίγο πιο έντονα και θα επικρατήσουν συννεφιές σε Πήλιο, Όθρυ και Σποράδες που θα δώσουν τοπικές βροχές, ενώ πιθανότητα βροχοπτώσεων εντοπίζεται στην περιοχή του Αλμυρού. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα φτάσει τους 11-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ πιο χαμηλή θα είναι στις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.