Θεολόγος Διαμαντένιας : Δεν υπάρχει Εισαγγελέας να φωνάξει τον Αχ. Μπέο;

Αντιδράσεις και ερωτήματα του συμβούλου και για την παράταση σύμβασης σε Ίσαλο και Κούκο

Πλήρη… αδιαφάνεια στη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού της Ν. Αγχιάλου κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεολόγος Διαμαντένιας μιλώντας στον Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5, ρίχνοντας τα βέλη του στη Δημοτική Αρχή, «η οποία κατηγορεί τους πάντες μεν, αλλά δεν έχει επιδώσει ούτε έναν απολογισμό εδώ και πέντε χρόνια» όπως τόνισε. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος, είπε χαρακτηριστικά, πως, όποιος Σύλλογος ή Διοίκηση αυτού, δεν είναι αρεστός ή αρεστή στη Δημοτική Αρχή, τότε «κόβεται» από τη Γιορτή Κρασιού, ενώ αναφορικά με τις 12ετης παρατάσεις των μισθωμάτων σε Ίσαλο και Κούκο, ο κ. Διαμαντένιας εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του.

«Πρώτα υπήρχαν διαπαραταξιακές επιτροπές»

«Κλειστό κλαμπ» χαρακτήρισε προχθές κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Θεολόγος Διαμαντένιας, τον τρόπο που διοργανώνεται η Γιορτή Κρασιού της Ν. Αγχιάλου και μάλιστα σχολίασε πως εδώ και πέντε χρόνια δεν γνωρίζει ακόμη και τι… ώρα θα γίνουν τα εγκαίνια!
Ο δημοτικός σύμβουλος μίλησε στον Γιώργο Καρεκλίδη για την ένστασή του ως προς τον τρόπο οργάνωσης της Γιορτής Κρασιού, παρ’ όλη τη διαφωνία της δημοτικής αρχής.
«Πριν τον Μπέο με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου δημιουργούνταν κάποιες επιτροπές διαπαραταξιακές, οι οποίες αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση της γιορτής κρασιού. Στη διαπαραταξιακή συμμετείχαν οι σύλλογοι, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, ο Δήμαρχος και γίνονταν συνεδριάσεις για το ποιους καλλιτέχνες έπρεπε να πάρουν, τι εισιτήριο θα βάλουν, ποιες ημέρες θα γίνει η γιορτή κτλ.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντένιας.

«Φιλοδώρημα των 250 ευρώ»

Μάλιστα, ο ίδιος έθεσε το ζήτημα και των εσόδων που τελικά μοιράστηκαν πέρυσι στους Συλλόγους λέγοντας πως ήταν ένα φιλοδώρημα των 250 ευρώ και μάλιστα κάποιοι δεν ήθελαν καν να το πάρουν.
«Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τη Γιορτή Κρασιού προ του 2014 ξεφτίλα, είπε πως μία ομάδα ανθρώπων “κονομούσε” , κανείς δεν ήξερε που πήγαιναν τα λεφτά κι ότι έκλεβαν. Ίσως αγνοούσε όμως από η Γιορτή Κρασιού έχει ζωή πάνω από 50 χρόνια και δεν άρχισε να γίνεται από το 2014 και μετά. Αν έχει όλα αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να είχε πάει στον Εισαγγελέα. Κι αν δεν πάει ο ίδιος, κάποιος να επέμβει να τον καλέσει για να δώσει στοιχεία. Γιατί πέντε χρόνια τώρα δεν έχει κάνει έναν απολογισμό. Ποια ήταν τα έσοδα, τα έξοδα κτλ;», είπε ο κ. Διαμαντένιας.

«Όποιος δεν είναι αρεστός,
«κόβεται» από τη Γιορτή Κρασιού

Ο κ. Διαμαντένιας δεν έμεινε μόνο στο οργανωτικό κομμάτι και τον απολογισμό της Γιορτής Κρασιού, αλλά μίλησε για την «επιλογή» των Συλλόγων βάσει των δημοτικών τους φρονημάτων.
« Οι Σύλλογοι στην Αγχίαλο είναι οκτώ. Αυτή τη στιγμή έχουν καταθέσει αίτηση για τη Γιορτή Κρασιού μόνο οι δύο. Δεν σημαίνει όμως αυτό, ότι οι άλλοι σύλλογοι δεν θέλουν να συμμετέχουν. Τα προηγούμενα χρόνια κάνανε αιτήσεις. Επειδή ο Α σύλλογος δεν ήταν αρεστός στη δημοτική αρχή, απορριπτόταν, δηλαδή υπάρχει ένας διχασμός στη Ν. Αγχίαλο.

«Ακούγονται πάρα πολλά για τους καλλιτέχνες»

Ο Πύρασος συμμετείχε πέρυσι, φέτος απ’ ότι έμαθα θα συμμετέχει παρότι δεν έκανε αίτηση. Τα προηγούμενα χρόνια δεν μετείχε γιατί η διοίκηση του Πυράσου δεν είχε στηρίξει ποδοσφαιρικά. Ο άλλος ποδοσφαιρικός σύλλογος δεν συμμετείχε, ο Φιλοπρόοδος που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Αγχιάλου με πάνω από 800 μέλη δεν συμμετείχε, καθώς δεν ήταν αρεστός. Είχε κάνει αίτηση και δεν εγκρίνονταν», υποστήριξε ο ίδιος.
Καταλήγοντας για τη διοργάνωση ο κ. Διαμαντένιας ανέφερε πως πλέον κάθε Σύλλογος αναλαμβάνει μία ημέρα, εκδίδει και κόβει τα δικά του εισιτήρια, με το δικό του ΑΦΜ, λαμβάνει το ρίσκο κι ο Δήμος απλά συμμετέχει στο να διοργανώσει.
«Ακούγονται πάρα πολλά για τους καλλιτέχνες πουν έχουν έρθει, πόσα χρήματα κόστιζε το συμβόλαιο, πόσα θα πληρωθούν κτλ. Όταν στην επιτροπή συμμετέχει η ομάδα πλειοψηφίας με τρία άτομα και οι πρόεδροι δυο συλλόγων, που είναι η διαφάνεια; Πως θα μάθουμε τι συμβαίνει; Εμείς έχουμε αποκλειστεί»,ανέφερε..

12ετης παραχώρηση για Ίσαλο και Κούκο

Την αντίδραση όμως του κ. Διαμαντένια έφερε και η πρόταση και απόφαση της Δημοτικής Αρχής για 12ετή παράταση μισθώματος στα δημοτικά καταστήματα «Ίσαλο» και στο αναψυκτήριο του Κούκου.
Ο δημοτικός σύμβουλος επεσήμανε, πως η σύμβαση του αναψυκτηρίου στον Κούκου λήγει τον Αύγουστο, όμως αυτή στον Ίσαλο λήγει τον Ιούλιο του 2020.
«Ο νόμος κάπου αφήνει ένα παράθυρο, εάν κάποιος δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωμάτων κι αν επιβληθεί βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο για εκσυχρονισμό και ανακαίνιση του ακινήτου, να δοθεί παράταση της μίσθωσης μέχρι 12 έτη. Εδώ η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δώσει παράταση 12 χρόνια παρουσιάζοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο, και που όταν ρώτησα ποιο είναι αυτό το πλάνο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μου απάντησε πως είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να τα δώσουν.
Και λέω το εξής, πως θα ξέρω αν είναι προς το συμφέρον του Δήμου, πως θα ξέρω αν τηρούνται οι δεσμεύσεις του επιχειρηματικού πλάνου στη διάρκεια της μίσθωσης και εφόσον ο Δήμος έχει χρήματα όπως λέει, γιατί δεν μπαίνει μόνος του να κάνει μία ανακαίνιση μόλις λήξει η σύμβαση και να το παραχωρήσει με μεγαλύτερο αντίτιμο από τις 3.100 ευρώ που όρισε ο εκτιμητής; Απάντηση δεν πήρα», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος.

«Να υπάρχουν λαϊκές τιμές στο αναψυκτήριο»

Αναφορικά με το αναψυκτήριο στον Κούκο, ο κ. Διαμαντένιας πρότεινε να υπάρχει μέσα στη σύμβαση και όρος για λαϊκές τιμές, για παράδειγμα ο καφές να κοστίζει 1 και όχι 3 ευρώ. «Επειδή δεν είναι ένα μαγαζί διασκέδασης, αλλά είναι ένα κατάστημα που ο άλλος πάει για τον πόνο του , για να παραχωρήσει ένα καφέ στους συγγενείς κτλ. το πρωταρχικό που θα έπρεπε να εισηγηθεί είναι να υπάρχουν λαϊκές τιμές. Θα μπορούσε να βγει ο χώρος σε μια δημοπρασία με φιξ τιμές υπηρεσιών. Να πει ο δήμος ότι το δημοπρατεί και ότι θέλει να υπογράψει σύμβαση ότι τον καφέ θα τον δίνει 1 ευρώ όχι 3. Δεν πρέπει να είναι εκεί επιχείρηση. Μέσα στον πόνο του ο άλλος, δεν πρέπει να πονά οικονομικά», σχολίασε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.