Θεσσαλία: «Στοχεύουμε στον εσωτερικό Τουρισμό, αλλά και σε αγορές με μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη»

Ποιες είναι οι κινήσεις της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο Γ. Μπουτίνα

Για ένα δύσκολο έτος όσον αφορά στον Τουρισμό έκανε λόγο ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννης Μπουτίνας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, τονίζοντας πάντως ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου το ενδιαφέρον για αφίξεις και επισκέψεις ν’ αυξηθεί ενόψει του δεύτερου εξαμήνου. Σημειώνοντας ότι το 2021 θα είναι μεν καλύτερο από το 2020 αλλά και μία χρονιά επανεκκίνησης με δειλά βήματα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια ποντάρει στον εσωτερικό Τουρισμό σε πρώτη φάση αλλά και σε χώρες που έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες εμβολιασμού, όπως είναι το Ισραήλ.

Ο κ. Γ. Μπουτίνας

Έτσι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ήδη σε δύο εικονικές τουριστικές εκθέσεις, σε Ρουμανία και Βερολίνο, με εικονικό περίπτερο της Περιφέρειας για τους προορισμούς της. «Επίσης έχουμε ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή του υλικού μας, υπογράφουμε συμφωνία με τη Marketing Greece για την προώθηση των προορισμών μας, και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όλη την τουριστική προβολή βάσει του σχεδίου που έχουμε περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα είναι όμως μία δύσκολη χρονιά και εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να ξεκινήσουν και να είναι ανταγωνιστικές» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτίνας.

Στόχευση στον θεματικό τουρισμό

Παραδέχθηκε άλλωστε ότι ο Τουρισμός ξεκινάει από το μηδέν παγκοσμίως, οπότε ανάλογα μεγάλος θα είναι και ο ανταγωνισμός, με την Περιφέρεια παράλληλα να στοχεύει στην αξιοποίηση της θεματικής διάστασης. «Υπάρχει έδαφος και καινούργιες αγορές. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τον καταδυτικό Τουρισμό στην Αλόννησο και ελπίζουμε να επιτρέψουν οι συνθήκες να εγκαινιάσουμε το καινούργιο καταδυτικό κέντρο στην Αμαλιάπολη, ώστε η Θεσσαλία να γίνει το πρώτο κέντρο καταδυτικού Τουρισμού στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο» ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.