Θεσσαλοί από πόλεις της Γερμανίας τείνουν χείρα βοηθείας στους πλημμυροπαθείς

Στην πόλη Amberg πινακίδα για ...τα Τρίκαλα
Μεταξύ αυτών και Μάγνητες, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Μπορεί να μετανάστευσαν για μια καλύτερη τύχη σε χώρες του εξωτερικού, όμως οι Έλληνες ποτέ δεν ξέχασαν την πατρίδα τους και πάντα βρίσκονται κοντά της. Αυτό πράττουν τώρα Έλληνες του Amberg, στη Βαυαρία της Γερμανίας, καθώς και άλλων πόλεων της Γερμανίας, όπως του Ντύσελντορφ, του Γκύτερσλο κ.α., μεταξύ αυτών Μάγνητες και Τρικαλινοί, οι οποίοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στους πληγέντες της Καρδίτσας.
Ιθύνων νους της πρωτοβουλίας «Στηρίζουμε την πόλη της Καρδίτσας, στηρίζουμε την Ελλάδα μας», είναι η κ. Δήμητρα Κόσσυφα από τα Τρίκαλα και πρεσβευτής της πόλης των Τρικάλων στην αδελφοποιημένη πόλη Amberg της Γερμανίας, η οποία μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για την κινητοποίηση αυτή των Ελλήνων. Όπως επεσήμανε, Έλληνες ομογενείς κάτοικοι του Amberg της Γερμανίας, μιας μικρής πόλης της Βαυαρίας, αδελφοποιημένης εδώ και 20 χρόνια με τον Δήμο Τρικκαίων, συγκεντρώνουν για να στείλουν στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτη ανάγκης.

Θα σταλεί η βοήθεια με ένα φορτηγό!

«Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε απλά πράγματα, όμως η κίνηση αυτή έχει πάρει μεγάλη έκταση και βοηθά ο Δήμος του Amberg,ο Σύλλογος Hellas-Amberg αλλά και ελληνικές κοινότητες από την υπόλοιπη Γερμανία, όπως και η ομάδα στο Facebook «Ελληνική παρέα της Γερμανίας»», τόνισε η κ. Κόσσυφα ,η οποία έλκει την καταγωγή της από τα Τρίκαλα και είναι κόρη του πρώην Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Γιώργου Κόσσυφα.
Εκείνη, μαζί με τον σύζυγό της ήταν το πρώτο ζευγάρι που μετέβη στην βαυαρική πόλη μέσω της αδελφοποίησης και πλέον ζουν μαζί με άλλους 200 Έλληνες, που τα τελευταία χρόνια μετανάστευσαν στην περιοχή.
Η κ. Κόσσυφα ανέφερε πως μέχρι σήμερα, Σάββατο συλλέγει ο Δήμος Τρικκαίων προϊόντα για τους πληγέντες της Καρδίτσας, όμως επειδή ο χρόνος δεν αρκεί, θα έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο της Καρδίτσας για να σταλούν τα συγκεντρωμένα είδη απευθείας στην Καρδίτσα.
Μάλιστα, μεταφορική εταιρεία του Έλληνα ομογενή κ. Δεμερτζής από το Dortmund με καταγωγή από την Ξάνθη, ανέλαβε να μεταφέρει δωρεάν από τη Γερμανία την ανθρωπιστική βοήθεια στην Καρδίτσα, συγκεντρώνοντας παράλληλα, εκτός από το Amberg κι από άλλες γερμανικές πόλεις τα προϊόντα που συλλέγονται από τις ελληνικές κοινότητες. Κι αν υπάρξει ανάγκη και για δεύτερη αποστολή κι αυτή θα υλοποιηθεί δωρεάν.
Να σημειωθεί τέλος πως στο Amberg και περιφερειακά του κατοικούν περίπου 500 Έλληνες, μεταξύ αυτών και ορισμένοι Μάγνητες.

Εκδήλωση Δημαρχείου Amberg
Στην πόλη Amberg πινακίδα για …τα Τρίκαλα
Η κα Δήμητρα Κόσσυφα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.