Θλίψη, πόνος και αναπάντητα… «γιατί» μετά την τραγωδία στη Μακρινίτσα (φωτογραφίες)

«Βουβή» η τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να πιστέψει το διπλό φονικό…

Θλίψη, πόνος και αναπάντητα… «γιατί» επικρατούν, μετά την τραγωδία στη Μακρινίτσα, ενώ «βουβή» παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις η τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει το διπλό φονικό…
Στη Μακρινίτσα όλοι παραμένουν ανάστατοι, ενώ μοναδικό θέμα συζήτησης, είναι το φονικό που σημάδεψε από το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή τους, όπου ο θάνατος πήρε μαζί του, δύο νέα παιδιά… Μάλιστα, μπροστά στα μάτια της μητέρας τους έχασαν τη ζωή τους τα δύο αδέλφια από τη Μακρινίτσα Βόλου, η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο 30χρονος αδελφός της, Γιώργος, από το χέρι του πρώην συζύγου της νεαρής μητέρας.

Το διπλό έγκλημα έγινε γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρα όταν ο 31ενός ετών άνδρας πήγε στο σπίτι των πρώην πεθερικών του όπου ζούσε και η πρώην σύζυγος με το δύο ετών παιδάκι τους. Η γυναίκα φέρεται να είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της, καθώς η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί. Τα δύο παιδιά βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι, παρουσία της μητέρας τους, όταν δέχθηκαν την απρόσκλητη επίσκεψη του πρώην συζύγου της 28χρονης. Ο 31χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά το έγκλημα, μετά από καταδίωξη, είχε μεταβεί από τον Βόλο για να δει τη σύζυγό του.
Μετά από έντονο καυγά μαχαίρωσε την πρώην σύζυγο η οποία κατέληξε λίγο αργότερα, ενώ μαχαίρωσε θανάσιμα και τον αδελφό της και πήγε να βοηθήσει.

Το χρονικό της τραγωδίας
Γύρω στις 7.30 το απόγευμα ο 31χρονος Δ.Ρ. πήγε με το αυτοκίνητό του με μαχαίρι που είχε μαζί του με λάμα μήκους περί στα 20 εκατοστών στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του στην Αγ. Τριάδα Μακρινίτσας, στο οποίο έχει πρόσβαση κάποιος από καλντερίμι και βρίσκεται κάτω από την πλατεία του χωριού.
Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση από τον Δεκέμβριο και η νεαρή είχε μετακομίσει στο πατρικό της σπίτι μαζί με το 2,5 ετών αγοράκι τους. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες ενοχλούσε τακτικά την πρώην σύζυγό του και μάλιστα η οικογένειά της είχε ενημερώσει και την Αστυνομία.
Χθες, ο 31χρονος πήγε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του και αφού έσπασε το τζάμι της πόρτας μπήκε στο σπίτι, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την πρώην πεθερά του και εκείνος την τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο.
Η 28χρονη ακούγοντας τις φωνές της μητέρας της κατεβαίνει τις σκάλες (το σπίτι είναι διώροφο) και ο 31χρονος την μαχαίρωσε στα πλευρά και στην κοιλιά. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν με το παιδί της και τον πατέρα της στον 1ο όροφο του σπιτιού.

Ο 30χρονος αδερφός της νεαρής έχει ειδοποιηθεί για την φασαρία και φτάνει στο σπίτι. Στην εξώπορτα, στον αύλειο χώρο, έρχεται αντιμέτωπος με τον δράστη, ο οποίος τον τραυματίζει θανάσιμα με μαχαιριές κοντά στην καρδιά.

Ο δολοφόνος, αμέσως μετά την πράξη του, διέφυγε με το αυτοκίνητό του, αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας τον οποίο καταδίωξε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο.
Προς τον Αγ. Βλάσιο χάνονται τα ίχνη του, ωστόσο ο αστυνομικός έχει δώσει σήμα και η Αστυνομία “χτενίζει” την περιοχή. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εντοπίζουν και εγκλωβίζουν τον 31χρονο, ο οποίος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς και οδηγείται Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι παλαιότερα, ο 31χρονος είχε οδηγηθεί για ψυχιατρική εξέταση, ενώ δεν εργάζονταν κάπου, καθώς λάμβανε σύνταξη λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε στο παρελθόν.



H Aστυνομία

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, “συνελήφθη άμεσα ένας ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Συνελήφθη άμεσα χθες (05-04-2021) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, χθες το βράδυ σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο δράστης, στο πλαίσιο προσωπικών διαφορών, επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις ημεδαπούς, τραυματίζοντας θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της, ενώ τραυμάτισε και τη μητέρα τους στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα κινούμενος με το όχημά του στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.