Θοδωρής Τζούμας στο Ράδιο ΕΝΑ: Εντυπωσίασε η Σκιάθος τους τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας

Νέοι δρόμοι ανοίγονται για το 2022 με επέκταση αεροπορικής γραμμής και ιταλική κρουαζιέρα

Στο επίκεντρο των ιταλικών Μέσων Επικοινωνίας είναι η Σκιάθος μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων τις προηγούμενες ημέρες. Πάνω από 30 δημοσιεύματα σε ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για το νησί του Παπαδιαμάντη, ενώ στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Alitalia ανακοίνωσαν την επέκταση της αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με την Ρώμη και για το 2022, ενώ του χρόνου δυναμική είσοδο θα πραγματοποιήσει και η ιταλική κρουαζιέρα που θα «δέσει» στο νησί. Όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας αυτή η διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά στη Σκιάθο, έφερε θετικό κλίμα στο νησί, το ανέδειξε και σημαντικοί άνθρωποι του τουρισμού της Ιταλίας φαίνεται πως επενδύουν στην τουριστική αυτή συνεργασία.

 

Θετικά μηνύματα τουρισμού από τους τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας

Τα βλέμματα του τουριστικού κλάδου της Ιταλίας ήταν στραμμένα στη Σκιάθο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα η διοργάνωση δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα, καθώς τέσσερις φορές μετακινήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής , εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών. Ωστόσο, περισσότεροι από 60 άνθρωποι του τουρισμού κατέφθασαν στο νησί, ξεναγήθηκαν απ’  άκρη σ’ άκρη, δοκίμασαν ξεχωριστά τοπικά εδέσματα και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και από τη διοργάνωση και από τη φιλοξενία.

Άλλωστε αυτό, όπως επεσήμανε ο κ. Τζούμας, φάνηκε αμέσως καθώς μέχρι στιγμής και σε μόλις λίγες ημέρες πάνω από 30 δημοσιεύματα σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης εκθειάζουν τη Σκιάθο, συμβάλλοντας έμπρακτα στην τουριστική ενίσχυσή της.

Ο κ. Τζούμας συνέδεσε το τουριστικό «άνοιγμα» του νησιού και με τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας πως σχεδόν το 95% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί, ενώ υπάρχουν και 300 μονοδοσικά εμβόλια της Johnson-johnson προκειμένου να εμβολιαστούν και εργαζόμενοι, αλλά και φοιτητές που επιστρέφουν από τις πόλεις που σπουδάζουν, ανεξάρτητα εάν είναι μόνιμοι κάτοικοι ή όχι.

Έτσι, λοιπόν η Σκιάθος έχει οχυρωθεί και εμβολιαστικά με τον Δήμαρχο όμως να επισημαίνει πως δεν δικαιολογείται η στάση ορισμένων χωρών απέναντι στο νησί, καθώς αυτό και οι κάτοικοί του έχουν θωρακιστεί και υγειονομικά και η επιδημιολογική εικόνα είναι εξαιρετικά καλή.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη, η οποία βρέθηκε στο συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας του νησιού και το Αεροδρόμιο, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την οργάνωση και τη στελέχωση, μιας και υπάρχει μοριακός αναλυτής, κινητή ομάδα υγείας και ομάδα γιατρών στο αεροδρόμιο για τους απαραίτητους ελέγχους.

«Είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και με καλές τιμές από μεριάς επιχειρηματιών και με ασφάλεια και με μεγάλο χαμόγελο. Περιμένουμε από τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου να μυρίσει καλοκαίρι», ανέφερε ο κ. Τζούμας, επισημαίνοντας πως υπάρχει ισχυρή θέληση του κόσμου να ταξιδέψει στο νησί κι αυτό φάνηκε και από τους συνέδρους που ήξεραν πολύ καλά τη Σκιάθο.

Όμως και ο Δήμος φρόντισε να είναι έντονη η παρουσία του νησιού μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες σε Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία. Χαρακτηριστικά δε, για την καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλάμβανε και προωθητικές ενέργειες στο Μετρό, δαπανήθηκαν 20.000 ευρώ, 8000 ευρώ δόθηκαν για την καμπάνια στο Ισραήλ, 5.500 στην Ιταλία και 5000 στη Ρουμανία.

Συνεχίζεται η αεροπορική σύνδεση με τη Ρώμη και το 2022- Έρχεται και ιταλική κρουαζιέρα

Εκτός όμως από την προβολή του νησιού, η Σκιάθος φαίνεται πως μέσα από το συνέδριο αυτό εξασφάλισε και τουριστικό μέλλον. Όπως τόνισε ο κ. Τζούμας στο συνέδριο, μεταξύ άλλων ήταν προσκεκλημένοι και ταξίδεψαν στο νησί ο αντιπρόεδρος της Alitalia και ο πρόεδρος τη ιταλικής κρουαζιέρας.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως η πτήση Σκιάθος –Ρώμη που φέτος μπήκε για πρώτο φορά στο πρόγραμμα πάει πολύ καλά για όλο τον Αύγουστο, ενώ του χρόνου θα επεκταθεί από μέσα Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της  ιταλικής κρουαζιέρας ανακοίνωσε ότι τώρα ναυπηγούν ένα καινούργιο πλοίο το «Explorer» και τον επόμενο χρόνο υπολογίζεται να υπάρχει και η Σκιάθος στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας.

Με αυτά τα θετικά μηνύματα, ο Δήμος, οι επιχειρηματίες του νησιού και όλοι οι άνθρωποι του τουρισμού ξεκινούν την θερινή σεζόν και προσδοκούν περαιτέρω ανάπτυξη, προβολή και φυσικά εισροή επισκεπτών.

Προχωρούν τα μεγάλα έργα στο νησί

Εκτός όμως από το τουριστικό της προφίλ, η Σκιάθος συνεχίζει να «χτίζει» και μεγάλα έργα, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ζωής. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο τα αντιπλημμυρικά σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί. Έχει μείνει ένα τμήμα στην περιοχή στις Αχλαδιές και απομένει να ολοκληρωθεί το έργο στον Τρούλο. Οι εν λόγω εργασίες θα συνεχιστούν από τον Οκτώβριο για να μην διαταράξουν την τουριστική περίοδο.

Επίσης, το έργο της αποχέτευσης, που αφορά σε καινούργιο δίκτυο από  τον Τρούλο έως τις Κουκουναριές και την επέκταση της μονάδας  επεξεργασίας,  προχωρά, έχει βγει ο εργολάβος και σε ένα τμήμα στις Κουκουναριές έχει παρέμβει ήδη ο εργολάβος . Ωστόσο και εκεί θα γίνουν εργασίες από τον Οκτώβριο. Τον ίδιο μήνα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για το μεγάλο έργο της ύδρευσης  και θα ξεκινήσουν άμεσα και αναστηλωτικά έργα στα μοναστήρια και στο Κάστρο.

Μενδώνη, Αγγελοπούλου και Ζέρβας έρχονται στο Σαββατοκύριακο στη Σκιάθο

Υψηλούς προσκεκλημένους θα περιμένει η Σκιάθος και αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς το παρών στην έκθεση για τα 200 χρόνια από την πρώτη γαλανόλευκη σημαία, θα δώσει η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, αλλά και η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγελλοπούλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζούμας με αφορμή αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, η οποία είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης από την Κυβέρνηση, θα ανακοινωθεί και η πρόταση αξίας 800.000 ευρώ που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Τρίτσης, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη σε οικονομικό εύρος έγκριση πανελλαδικά και αφορά στη δημιουργία δικτύου μονοπατιών για τον Παπαδιαμάντη.

Παράλληλα, στο νησί θα καταφθάσει ακτοπλοϊκά –εξαιτίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σκιάθου- Θεσσαλονίκης- και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας με 18 δημοσιογράφους.

Τέλος, ο κ. Τζούμας αν και δεν θέλησε να μπει σε διαπαραταξιακούς τριγμούς που υπάρχουν στο Δημοτικό συμβούλιο, επεσήμανε πως «εμείς δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα και γι’ αυτό  θα κριθούμε». Σχολίασε όμως το γεγονός πως η δημοτική αρχή είχε στον προϋπολογισμό της 20.000 ευρώ για τη διεξαγωγή δύο συνεδρίων, αυτό με τους τουριστικούς πράκτορες από την Ιταλία κι ένα ακόμη για τον Παπαδιαμάντη και οι αντιπολιτεύσεις πρότειναν και ψηφίστηκε οι 20.000 ευρώ να γίνουν 5000,  πράγμα που όπως ανέφερε ο κ. Τζούμας δυσκόλεψε πολύ την κατάσταση. Ωστόσο με τη συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων και της Aegean όλα έγιναν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Δήμος για το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων ξόδεψε 900 ευρώ για προωθητικό υλικό, 1500 ευρώ για αναμνηστικά δώρα και 2000 ευρώ για τεστ των φιλοξενουμένων στην αναχώρησή τους.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.