Θύελλα αντιδράσεων για την αναφορά Μητσοτάκη σε «θυσία παιδιών»

Οργή της αντιπολίτευσης για τη λέξη που χρησιμοποίησε o πρωθυπουργός

Τη σφοδρότατη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε μια φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή του ομιλία στο Μαρούσι, μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η οργή της αντιπολίτευσης ήρθε όταν ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας – οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας -, χρησιμοποίησε τη λέξη «θυσία».

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια αποστροφή του λόγου του, ανέφερε πως «η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας».

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία κάνει λόγο για αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη που «επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά τέσσερα χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του».

«Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι “θυσία”, αλλά έγκλημα. Αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο», σημειώνει η Πόπη Τσαπανίδου.

ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος από Μητσοτάκη να μιλά για «δικαίωση των θυμάτων» στα Τέμπη
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαρούσι.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίστηκε με παρουσία διμοιριών της αστυνομίας ενώ χαρακτήρισε «χυδαία υποκρισία» την επικοινωνία μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ο εδώ και 17 μέρες κρυπτόμενος κ. Μητσοτάκης, μετά την χυδαία αποποίηση ευθυνών, εμφανίστηκε σήμερα υπό τις οδηγίες του Αμερικάνου επικοινωνιολόγου του στο Μαρούσι, υπό την προστασία διμοιριών των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ καθώς και μεταφερόμενων οπαδών της ΝΔ που εμφανίστηκαν ως δήθεν «κάτοικοι που τον επευφημούσαν».

Η χυδαία υποκρισία του δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τη σπουδή του αποκλειστικά για την επικοινωνία και την ψηφοθηρία πάνω στην τραγωδία. Ούτε από το γεγονός ότι κυβερνά 4 χρόνια με ρουσφέτια και αναξιοκρατία και τώρα θυμήθηκε δήθεν να τα βάλει με το πελατειακό και αναχρονιστικό κράτος.

Επιβεβαιώνεται και από το θράσος του να μιλήσει για «δικαίωση των θυμάτων» των Τεμπών, την ώρα που για να αποποιηθεί των ευθυνών του έχει βάλει τον κ. Γεραπετρίτη να λέει χυδαία ψέματα πως το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε, για να διαψευσθεί από εργαζόμενους, τον ΟΣΕ, σταθμάρχες και εν τέλει και τηλεοπτικά συνεργεία που αποκαλύπτουν ένα γιαπί εκεί που μέχρι τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε το κέντρο τηλεδιοίκησης».

ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι «θυσία» η τραγωδία στα Τέμπη κ. Μητσοτάκη
Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την ομιλία του στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα, σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της “άγνοιας” έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας “θυσία” τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως “θυσία” για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα».

Κλιμακώνει, δε, την κριτική του σημειώνοντας πως «δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού», καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Προσβολή οι θάνατοι στα Τέμπη να βαφτίζονται «θυσία»
«Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται “θυσία”, έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του -σημερινό κράτος», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μαρούσι.

«Αυτή ακριβώς είναι η “παλιά Ελλάδα” που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να “δικαιώσουν” τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής», προσθέτει το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25: Σε «γραμμή Πορτοσάλτε» ο Μητσοτάκης
Στο σχόλιό του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει:

Σε “γραμμή Πορτοσάλτε” εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά μετά τα Τέμπη και μίλησε για “θυσία” των παιδιών που σκοτώθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν ήταν θυσία κ. Μητσοτάκη, ήταν δολοφονία! Ντράπηκε και η ντροπή, όχι όμως ο Πρωθυπουργός της Μητσοτάκης Α.Ε..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.