Θύμα απάτης για σπίτι airbnb στην Ιταλία νεαρός Βολιώτης!

Κατέθεσε 1500 € σε άγνωστη γυναίκα στην Ισπανία που εξαφανίστηκε…

Θύμα απάτης έπεσε ένας νεαρός Βολιώτης που ήθελε να ταξιδέψει στην Ιταλία και να μείνει για περίπου ένα χρόνο για εκπαιδευτικούς λόγους. Για να μείνει στη γειτονική χώρα βρήκε ένα σπίτι μέσω Facebook, στην πόλη που ήθελε, επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια που φέρεται να ήταν μια νεαρή γυναίκα, που όμως έμεινε στην Ισπανία και συμφώνησε να της πληρώσει 1500 € (1000 € για εγγύηση για 500 € για το πρώτο μίσθωμα) αλλά η ίδια εξαφανίστηκε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο περί απάτης. Όλα έγιναν ένα χρόνο πριν, η μήνυση έφτασε στην Εισαγγελία Βόλου και διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των αρχής της Ισπανίας και της Ιταλίας, για την αναζήτηση της γυναίκας ίσως και συνεργού της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρόνων Βολιώτης έκλεισε σπίτι στη Βερόνα της Ιταλίας με airbnb, όχι όμως μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης, αλλά μέσω ανάρτησης που είδε στο FB.
Ως ιδιοκτήτρια του σπιτιού εμφανιζόταν νεαρή γυναίκα με την οποία συζητούσε μέσω του τηλεφώνου που είχε αναρτήσει και με την εφαρμογή whats up.
Η νεαρή του είπε ότι είναι έγκυος και θα παραμείνει στην Ισπανία και για το λόγο αυτό νοίκιαζε το σπίτι της στην Ιταλία, για το οποίο υπήρχαν πολλές φωτογραφίες. Συμφώνησαν ο νεαρός να καταθέσει 1500 € (εγγύηση και πρώτο μίσθωμα) σε τράπεζα της Ισπανίας, όπως και έγινε.
Η νεαρή, είπε στον Βολιώτη ότι δεν ήθελε τα χρήματα στη συγκεκριμένη τράπεζα και του έδωσε άλλο λογαριασμό, ωστόσο ο νεαρός από λάθος τα κατέθεσε ξανά στην ίδια τράπεζα. Τότε η γυναίκα του ζήτησε να τα καταθέσει ξανά στον νέο λογαριασμό που έδωσε, όπως και τελικά έγινε. Ωστόσο μετά από λίγες ημέρες η νεαρή γυναίκα είχε εξαφανιστεί και το τηλέφωνό της βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Το σπίτι που υποτίθεται ότι θα νοίκιαζε
ο νεαρός στη Βερόνα δεν υπήρχε καν…

Τότε ο νεαρός έγραψε σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε η ανάρτηση για πληροφορίες, για να δει τι είχε συμβεί και η απάντηση, από τη νεαρή γυναίκα ή άγνωστο συνεργό της ήταν να καταθέσει ποσό που αντιστοιχεί σε 50 € σε κρυπτονόμισμα (bitcoin).
Τότε ο 25χρονος κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, κατέθεσε μήνυση και ο εισαγγελέας που την παρέλαβε ανέθεσε προκαταρκτική έρευνα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που αναζητά τον αριθμό τηλεφώνου με τον οποίο επικοινωνούσε το θύμα και την ηλεκτρονική διεύθυνση, σε συνεργασία με τις αρχές της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι που υποτίθεται ότι θα νοίκιαζε ο νεαρός στη Βερόνα δεν υπήρχε καν…
Ο νεαρός φαίνεται ότι έπεσε θύμα απάτης, αφενός διότι πίστεψε ένα άτομο που δεν γνώριζε καν, ενώ έκανε το λάθος να μην αναζητήσει το σπίτι του έψαχνε μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης airbnb.
Δικαστικοί λειτουργοί συστήνουν μεγάλη προσοχή σε όσους θέλουν να νοικιάσουν ακίνητα μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου και, κυρίως να μην στέλνουν χρήματα σε άγνωστους, για να μην πέφτουν θύματα απάτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.