Θύμα απάτης Σκοπελίτης για αγορά αυτοκινήτου από αγγελία στο FB

Έχασε προκαταβολή 1200 € και θα γίνει προκαταρκτική

Ακριβά πλήρωσε την επιλογή του να βρει αγγελία για αγορά παλιού αυτοκινήτου μέσω FB, καθώς αποδείχτηκε απάτη και έχασε την προκαταβολή ύψους 1200 € που κατέθεσε σε λογαριασμό άγνωστου ατόμου. Ο λόγος για έναν κάτοικο Σκοπέλου, που κατέθεσε μήνυση στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης και ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να εντοπιστεί ο άγνωστος δράστης.
Το θύμα της απάτης εντόπισε στις αρχές Δεκεμβρίου μια αγγελία σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για την πώληση ενός αυτοκινήτου μάρκας Nissan, αντί ποσού 2.500 €. Ο υποψήφιος αγοραστής τηλεφώνησε στο άτομο που έβαλε την αγγελία, σε πόλη της Πελοποννήσου και αφού συμφώνησαν, του κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό 1.200 € προκαταβολή.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ο πωλητής να δώσει στον αγοραστή αποδεικτικό για 1100 €, ώστε να χρησιμοποιήσει για φορολογικό σκοπό, όπως και έγινε.
Όμως, ενώ οι μέρες περνούσαν, ο αγοραστής δεν παρέλαβε ποτέ το αυτοκίνητο και με την απόδειξη της κατάθεσης των χρημάτων στο χέρι, αναζητούσε τον πωλητή, μάταια όμως. Ο δήθεν αγοραστής είχε αλλάξει αριθμό και ο Σκοπελίτης, όταν κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης, κατέθεσε μήνυση κατά του αγνώστου ατόμου.
Για την απάτη, ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ώστε να εντοπιστεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου που μιλούσε το θύμα και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ο αγοραστής είχε καταθέσει 1.200 €.
Μέσω της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται κατηγορίες δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για απάτη και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.