Θύμα απάτης Βολιώτης δικηγόρος- Πως του πήραν πάνω από 10.000 €!

23χρονος «κλωνοποίησε» μέχρι και το κινητό του, μέσω dark web…

Θύμα απάτης έπεσε δικηγόρος του Βόλου, τα στοιχεία καρτών του οποίου, απέκτησε ένας νεαρός με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη μέσω dark web και, αφού δεν μπόρεσε να κάνει ανάληψη χρημάτων, έκανε 21 αγορές αντικειμένων αξίας (κλωνοποιώντας και το κινητό του τηλέφωνο), ζημιώνοντάς τον πάνω από 10.000 €! Ο νεαρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.

Ο κατηγορούμενος είναι 23 ετών, κάτοικος Θεσσαλονίκης με 65% αναπηρία, στο φάσμα του αυτισμού, παραβρέθηκε στη δίκη και παραδέχτηκε την πράξη του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός μπήκε στο dark web μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή του σπιτιού του και απέκτησε πρόσβαση στις πιστωτικές κάρτες με στοιχεία ενός δικηγόρου στον Βόλο.
Ο 23χρονος αποπειράθηκε τέσσερις φορές να κάνει ανάληψη χρημάτων (δύο φορές από 1000 € και άλλες δύο από 1500 €), αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε, ωστόσο, προχώρησε σε 21 αγορές προϊόντων – μεταξύ των οποίων και ένα iphone!

Οι 21 αγορές έγιναν στο διάστημα 31 Αυγούστου του 2020 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2021, που ζημίωσαν συνολικά το θύμα της απάτης πάνω από 10.250 €…
Μάλιστα ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει να κλωνοποιήσει το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου, έβαζε τους κωδικούς που δεχόταν με sms για να εγκριθούν οι αγορές, ενώ, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, το θύμα της απάτης πολλές φορές έβλεπε το κινητό του τηλέφωνο να «νεκρώνει», μια φορά ακόμη και για πέντε ώρες σε μια μέρα…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.