ΔΕΠΑ

Θύμα απάτης ενός 47χρονου από την Αθήνα έπεσε ένας Βολιώτης ελεύθερος επαγγελματίας που έδωσε προκαταβολή για να αγοράσει αναψυκτικά για την επιχείρησή του, η οποία τελικά «εξανεμίστηκε»…

Η απάτη εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο καταδίκασε τον 47χρονο σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, ενώ ο Αθηναίος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο.

Όλα έγιναν στις 16 Μαΐου 2017, όταν ο Βολιώτης επαγγελματίας, είδε σε γνωστή ιστοσελίδα ανάρτησης αγγελιών, πως πωλείται σε τιμή χονδρικής ποσότητα αναψυκτικών από εταιρεία, με έδρα την Αγγλία.

Ο επαγγελματίας επικοινώνησε τότε τηλεφωνικά με τον 47χρονο, που εμφανίζονταν ως αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της παραπάνω εταιρείας αναψυκτικών, ζητώντας του να κάνει παραγγελία.

Τότε ο Αθηναίος του είπε πως η τιμή των προϊόντων φτάνει τις 11.000€, και του ζήτησε να καταβάλλει ως προκαταβολή ποσό της τάξης των 4.500€, σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε, λέγοντας του ότι στη συνέχεια θα του έστελνε την παραγγελία.

Το θύμα κατέβαλλε τα χρήματα και περίμενε να έρθουν τα αναψυκτικά, τα οποία καθυστερούσαν, με αποτέλεσμα να του τηλεφωνεί για να μάθει τι γίνεται συχνά πυκνά. Ο 47χρονος αρχικά έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για την καθυστέρηση και στη συνέχεια σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις του θύματος. Τότε ο Βολιώτης επικοινώνησε με την εταιρεία στην Αγγλία, απ’ όπου πληροφορήθηκε ότι ο απατεώνας δεν είναι αντιπρόσωπος της εταιρίας.

Για το λόγο αυτό υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά του 47χρονου για απάτη, με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.