Τι … ανακάλυψε μια γιατρός στο Πήλιο (ηχητικό)

"Μαγεμένη" για αυτά που καταγράφει, κάθε εποχή του χρόνου!

Γοητευμένη χρόνια η ίδια, όπως και ο σύζυγός της, γιατροί και οι δύο, με τις ομορφιές του Πηλίου, με όσα τους προσφέρει, με τις εικόνες , τις μυρωδιές , τις ομορφιές και τα … λουλούδια! Είναι όλα αυτά που ανακάλυψε και την οδήγησαν, αφού ήταν ωφέλιμο και για τη δική της ψυχή, στο να εκθέσει, αυτές τις ομορφιές μέσω ενός λευκώματος, ώστε να γίνουν όλοι κοινωνοί, γνωρίζουν δεν γνωρίζουν το Πήλιο!
Έτσι δημιουργήθηκε το “Ανθίζω” απ΄τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ.
Γι΄αυτό της το πόνημα, η Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΚΟΣ, με τις φωτογραφίες που ίδια έβγαλε, μη διεκδικώντας το ρόλο ωστόσο όπως είπε του φωτογράφου, μίλησε στο Ράδιο Ένα και τον Ηλία Κουτσερή, αναφέροντας όμορφες στιγμές απ΄το Πήλιο…

Η Δέσποινα Κατσώχη σε σημείωμά της για το λεύκωμά της αναφέρει μεταξύ άλλων «Και να που ήρθε η ώρα να μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο για το λεύκωμά μου. Το κρατώ στα χέρια μου και σκέφτομαι. Κάθε φωτογραφία και μία μικρή ιστορία. Ορμητήριό μου γι’ αυτό το ταξίδι, το Πήλιο και η γοητεία του όλες τις εποχές του χρόνου. Τα χρυσάνθεμα του Οκτώβρη, τα κυκλάμινα του Δεκέμβρη, οι καμέλιες του Φλεβάρη, οι τουλίπες και οι γαρδένιες του Απρίλη, τα τριαντάφυλλα του Μάη, ο ιβίσκος και οι μανόλιες του Ιούνη, οι ορτανσίες του Ιούλη, οι πανσέδες της άνοιξης και του φθινοπώρου και, βέβαια, τα αγριολούλουδα κάθε εποχής.

Πάντα στεκόμουν εκστατική μπροστά στα λουλούδια. Είναι η κορύφωση της φυτικής δημιουργίας: συμβολίζουν την ελπίδα και τη συνέχεια μέσα από την αναπαραγωγή. Η ομορφιά των λουλουδιών δεν είναι μόνο αισθητική υπόθεση. Φυλάσσουν μέσα τους τον σπόρο που θα γίνει καρπός. Ο σπόρος συνεχίζει τον αέναο κύκλο του, γι’ αυτό και δεν λυπόμαστε όταν το άνθος μαραίνεται: ξέρουμε ότι όλα θα ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή. Κάθε άνθος διαγράφει τον δικό του κύκλο και κρύβει τη δική του γοητεία σε όλες τις φάσεις της διαδρομής του, ακόμη και μ’ ένα πέταλο στον στήμονά του. Γι’ αυτό και δεν φωτογράφισα μόνο λουλούδια στο απόγειο της άνθισής τους…».

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λευκώματος της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη η οποία είναι Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΚΟΣ. Για την έκδοση θα µιλήσουν η Ελένη Ζιώγα, ηθοποιός, στιχουργός και συγγραφέας, και ο Παύλος Σακκάς, οµότιµος καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ. Θα συντονίσει η δηµοσιογράφος Χριστίνα Βίδου. Οργανικό σύνολο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη θα αποδώσει ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τη φύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.