Τι κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι για την Υπηρεσία Καθαριότητας

Το θέμα αναμένεται να λυθεί απ΄την Επιθεώρηση Εργασίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας πήγε χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατήγγειλε ότι στην Υπηρεσία Καθαριότητας υπάρχουν εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μέχρι και 40 ρεπό, όπως δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θάλεια Στάχτου.

Η ίδια ανέφερε ότι έγινε καταγγελία για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν Σαββατοκύριακα και εξαιρέσιμες και οι υπερωρίες αντί να αφορούν αυτές τις ημέρες «γράφονται» στις καταστάσεις ως καθημερινές, με αποτέλεσμα να πληρώνονται λιγότερα και να είναι πάντα «μέσα».

Σύμφωνα με την κα Στάχτου, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι γιατί οι άνθρωποι δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα, ουσιαστικά έχει καταργηθεί η πενθήμερη εργασία και δεν μπορούν να πάρουν τα ρεπό τους, τη στιγμή που η νομοθεσία αναφέρει ότι εργαζόμαστε το Σάββατο και τη Δευτέρα παίρνουμε ρεπό».

Η Στάχτου τόνισε ότι οι συνδικαλιστές ζήτησαν να γίνει έλεγχος άμεσα και η απάντηση ήταν ότι η υπηρεσία θα κινηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως ανέφερε το καλοκαίρι περνάει και οι άνθρωποι θα μείνουν να δουλεύουν κατακαλόκαιρο, εξαντλημένοι σωματικά και ψυχολογικά, μη μπορώντας να αποδώσουν όπως πρέπει, ενώ υπάρχει και κίνδυνος ατυχημάτων.

«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε και περιμένουμε την άλλη εβδομάδα να αρχίσει το θέμα να λύνεται με την Επιθεώρηση Εργασίας», κατέληξε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.