«Τινάχτηκα …στον αέρα, τα φώτα έσβησαν, ακούγονταν ουρλιαχτά»

Πως περιέγραψε το δυστύχημα στο Ράδιο Ένα, επιβάτης, δημοτικός σύμβουλος καταγόμενος απ΄το νομό Τρικάλων

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε την ώρα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, ο Στέφανος Γωγάκος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από χωριό των Τρικάλων και με έντονη συμμετοχή στα κοινά των Θεσσαλών, ο οποίος κατάφερε να διασωθεί του τρομακτικού δυστυχήματος.
Ο κ. Γωγάκος, που είχε την τύχη να βρίσκεται στο βαγόνι 5, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και η περιγραφή του συγκλονίζει: «Βιώσαμε μια κόλαση. Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», είπε.
Ο δημοτικός σύμβουλος επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη από εργασίες στην Αθήνα, με το γρήγορο τρένο. Φτάνοντας στον Παλαιοφάρσαλο, ακούστηκε μία ανακοίνωση ότι υπάρχει πρόβλημα στις γραμμές και πως θα χρειαστεί να γίνει μία στάση 15 λεπτών για τεχνικούς λόγους. Στη συνέχεια το τρένο αναχώρησε για τη Λάρισα, όπου επιβιβάστηκαν πολλοί φοιτητές, το βαγόνι πέντε που βρισκόταν ο ίδιος, γέμισε.

«Τα τζάμια του βαγονιού μας έσπασαν,
τα θραύσματα έπεσαν στα κεφάλια μας»

«Λίγο αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει και πάλι το τρένο, ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και το βαγόνι άρχισε να ταλανίζεται πάνω – κάτω. Όλα τα τζάμια του βαγονιού μας έσπασαν, τα θραύσματα έπεσαν στα κεφάλια και στα σώματά μας, και μέσα έμπαινε καπνός από φωτιά. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ενώ τα προσωπικά μας πράγματα εκσφενδονίστηκαν από τη μια άκρη του βαγονιού στην άλλη», περιγράφει ο κ. Γωγάκος.
«Από την έντονη πρόσκρουση τινάχτηκα στον αέρα και χτύπησα το κεφάλι μου στην οροφή του βαγονιού. Πολλοί επιβάτες έπεσαν από τις θέσεις τους, ούρλιαζε ο κόσμος. Τα φώτα έσβησαν και ως μόνο εφόδιο είχαμε τους φακούς από τα κινητά τηλέφωνα, όσοι βέβαια τα είχαν», τονίζει.

«Είπαμε να βγούμε απ΄τα τζάμια,
αλλά από κάτω υπήρχε χαράδρα»!

Επειδή δεν άνοιγαν οι πόρτες, παρά τις φωνές και τα χτυπήματα, κάποιοι είπαν να βγούμε έξω από τα παράθυρα, που είχαν σπάσει τα τζάμια, αλλά υπήρχε χαράδρα και δεν ξέραμε που θα πέσουμε.
Ευτυχώς, ήρθαν δύο άνθρωποι του ΟΣΕ μας απέτρεψαν να πηδήξουμε από τα παράθυρα γιατί ήταν επικίνδυνο, άνοιξαν τις πόρτες και αρχίσαμε να βγαίνουμε, υπήρχαν τραυματίες, άλλος είχε πόδι σπασμένο, έκλαιγαν παιδιά, πολλούς τους πήραμε στην πλάτη και μετά από μια διαδρομή μέσα στη νύχτα 1500 μ. περίπου, φτάσαμε σε ένα ξέφωτο και είδαμε τη φωτιά στα πρώτα βαγόνια τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα.
Σε όσους είχανε επιπόλαια τραύματα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι πιο βαριά τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος.
Ο κ. Γωγάκος ανέφερε ότι ενώ περίμεναν στο κρύο, με πρωτοβουλία απ’ ότι πληροφορήθηκε των τουριστικών πρακτόρων της Λάρισας οι διασωθέντες επιβάτες μπήκαν σε τουριστικά λεωφορεία και συνέχισαν το ταξίδι για Κατερίνη και Θεσσαλονίκη.
Επίσης είπε ότι η Αστυνομία έκανε πολύ καλή δουλειά, που όταν επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία έκανε καταγραφή των ονομάτων και των κινητών τηλεφώνων των επιβατών, διαδικασία που επαναλήφθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όταν έφτασαν τα λεωφορεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.