Τμήματα χωρίς κλιματισμό στο «Αχιλλοπούλειο»!

Όπως και βλάβες σε παλιά μηχανήματα, έντονες διαμαρτυρίες νοσηλευομένων

Έντονες διαμαρτυρίες, νοσηλευομένων, συγγενών τους αλλά και εργαζομένων προκάλεσε το γεγονός, ότι τμήματα του Νοσοκομείου Βόλου, λειτουργούν εν μέσω καύσωνα , χωρίς να αποδίδουν επαρκώς ή ακόμη και καθόλου τα κλιματιστικά μηχανήματα!
Το Ράδιο Ένα, δέχθηκε επισημάνσεις από συμπολίτες που δεν γνωρίζουν τον λόγο που μπορεί να συμβαίνει αυτό, ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι θερμοκρασίες, αγγίζουν υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε τμήματα του πέμπτου ,έκτου και έβδομου ορόφου του «Αχιλλοπούλειου». Υπάρχουν τμήματα που η ψύξη είναι αρκετή και κάποια άλλα που οι θάλαμοι «βράζουν». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φέρεται να έχει διαπιστωθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα που η επιδιόρθωσή του απαιτεί χρήση ανταλλακτικού.

Επιβεβαίωση και από ΠΟΕΔΗΝ

Στο μεταξύ, αναλυτική λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον κλιματισμό εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, πολλά δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα και τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλιπούς συντήρησης ή ανυπαρξίας κλιματισμού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι να βιώνουν ακραίες θερμοκρασίες.
Όπως αναφέρεται στη λίστα, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διαθέτει και κεντρικό κλιματισμό και κλιματιστικά αλλά υπάρχουν πολλές βλάβες γιατί τα μηχανήματα είναι παλιά. «Υπάρχουν και τμήματα που δεν έχουν καθόλου κλιματισμό. Υπάρχει ένας ψυκτικός, ένας τεχνικός και από ιδιωτικό συνεργείο ένας ακόμη που έρχεται για τις ανάλογες συντηρήσεις.
Όμως αυτοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βλάβες που δημιουργούνται. Φτιάχνουν ένα μηχάνημα και χαλάει άλλο», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.