Το γεφύρι της Άρτας! Παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου για τον κόμβο στον Άναυρο

Έργα μέσα στην "καρδιά" του καλοκαιριού θα κάνει ο εργολάβος

Στα τέλη Μαΐου λήγει η προθεσμία της αναδόχου, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στον Άναυρο, ωστόσο φαίνεται πως ο κόμβος μετεξελίσσεται σε ….γεφύρι της Άρτας, μιας και η ανάδοχος ζήτησε παράταση των εργασιών του έργου μέχρι και το τέλος Ιουλίου! Μάλιστα η εν λόγω παράταση εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον Δήμαρχο.

Η ανάδοχος εταιρεία που κατασκευάζει τον κόμβο ζητά δεύτερη παράταση προθεσμίας διότι, όπως επισημαίνει, υπήρχαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται την παράταση για να ολοκληρωθεί το έργο! Ο στόχος ήταν το έργο να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Φαίνεται ωστόσο ότι ακόμη και μία απλή κυκλοφοριακή παρέμβαση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων και χρειάζεται συνεχείς παρατάσεις. Η πρώτη προθεσμία που είχε τεθεί για την ολοκλήρωση του έργου ήταν στις 22 Μαρτίου 2022, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να περατωθεί ο κόμβος και δόθηκε παράταση έως τις 31 Μαΐου, ενώ τώρα δίδεται παράταση στην προθεσμία κατασκευής μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Τα έργα λοιπόν θα συνεχιστούν Ιούνιο και Ιούλιο, δηλαδή τους πρώτους θερινούς μήνες, που η έξοδος Βολιωτών και επισκεπτών ιδίως τα Σαββατοκύριακα είναι μεγάλη και σχηματίζονταν ουρές αυτοκινήτων στο σημείο. Τώρα με τα έργα ο φόβος για μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία των οδηγών φαίνεται πως θα είναι ιδιαιτέρως μεγάλος.

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 390.000 ευρώ (με ΦΠΑ) κατακυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρία στις 24 Ιουνίου 2021, ωστόσο οι εργασίες άρχισαν αρκετούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.