Το Μάιο στο Βόλο το φεστιβάλ σκαφών και γαστρονομίας

Θα προσελκύσει 60 εταιρίες σκαφών και 10.000 επισκέπτες

Τα φώτα του εναλλακτικού θαλάσσιου τουρισμού θα στραφούν στο Βόλο από τις 14 έως και τις 17 Μαΐου, καθώς θα διοργανωθεί το Φεστιβάλ Yachting & Gastronomy προσελκύοντας 60 εταιρείες σκαφών και σχεδόν 10.000 επισκέπτες. Η παρουσίαση του εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό να τονίζει χαρακτηριστικά πως “πάμε στοχευμένα για να κερδίσουμε τη μάχη του τουρισμού”.

Ένα μεγάλο πλωτό αλλά και χερσαίο χωριό που θα συνδυάσει σκάφη αλλά και την τοπική γαστρονομία, θα στηθεί στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου στα μέσα Μαΐου, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στη Μαγνησία και την ανάδειξη του Βόλου και του Πηλίου ως απόλυτους προορισμούς και για τους λάτρεις του θαλάσσιου τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Yachting & Gastronomy Φεστιβάλ, ο κ. Γιώργος Καραχρήστος, εκπρόσωπος της εταιρείας Mact Media Group που αναλαμβάνει το όλο εγχείρημα τόνισε πως η εταιρεία έχει διοργανώσει παρόμοια φεστιβάλ στον Άλιμο της Αθήνας και στόχος ήταν η προώθησή του και στην περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα δώσουν το παρών οι μεγαλύτερες εταιρίες yachting, όπου οι επιχειρηματίες θα μπορούν να κάνουν “be to be” συναντήσεις, ενώ θα διεξαχθούν και δύο συνέδρια το ένα θα αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, με την παρουσίαση σε ξένους επιχειρηματίες των καταδυτικών πάρκων και το άλλο θα αφορά τη γαστρονομία.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μιλώντας για το εν λόγω φεστιβάλ, το οποίο εμπλέκει και τον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και τη γαστρονομία, πως οτιδήποτε είναι ξεχωριστό έχει προστιθέμενη αξία για τον τουρισμό.

Σημείωσε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας άνοιξε το δρόμο για διαφορετικής μορφής τουρισμού, με την παγκόσμια πρώτη της ύπαρξης του υποβρυχίου μουσείου στην Αλόννησο, χαρακτηρίζοντάς το ως τον Παρθενώνα των υποβρύχιων μουσείων. Τόνισε ακόμη πως η Θεσσαλία αποκτά brand name και επανέλαβε γι’ ακόμη μία φορά τις αυξήσεις των τελευταίων ετών στις αναχωρήσεις από τα λιμάνια, τις αυξήσεις των αφίξεων από τα αεροδρόμια Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου, τις διανυκτερεύσεις των επισκεπτών, ακόμη και στην αύξηση των χρημάτων που ξοδεύει ο μέσος τουρίστας στις διακοπές του στην περιοχή.
Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε τέλος πως η περιφέρεια προχωρά στοχευμένα για να κερδίσει τη μάχη του τουρισμού, δίνοντας έτσι “πάσα” στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη να τονίσει πως το Α και το Ω που θαλάσσιου τουρισμού είναι τα υποβρύχια μουσεία και το μεσοδιάστημα του αλφαβήτου η Περιφέρεια έχει να καρπωθεί όλα τα οφέλη του θαλάσσιου τουρισμού.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, θα συμμετάσχουν 60 εταιρείες σκαφών και το όλο φεστιβάλ θα προσελκύσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, τους 10.000 επισκέπτες. Θα στηθεί ένα ολόκληρο χωριό στην παραλία της πόλης με παρουσιάσεις εταιρειών yacht, με περίπτερα που θα παρουσιάζεται η τοπική γαστρονομία, ενώ και στη θάλασσα θα βρίσκονται yacht. Μάλιστα, μόνο από τη Θεσσαλία θα συμμετάσχουν 100 ιδιοκτήτες σκαφών!
Τα εύσημα για την ενίσχυση του εγχειρήματος έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι ευκαιρία η περιοχή να διαδραματίσει διττό ρόλο με τον προώθηση της πόλης ως τουριστικό προορισμό αλλά και την παράλληλη παρουσίαση τοπικών προϊόντων.

Ο κ. Μπασδάνης έδωσε και μία είδηση, καθώς στο τέλος Μαΐου, το Επιμελητήριο με τη συνεργασία και του Συλλόγου Αρτοποιών θα διοργανώνει ένα μεγάλο event για… ρεκόρ Γκίνες!
Τη προσπάθεια αυτή εξήρε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, τονίζοντας πως όλες αυτές οι κινήσεις κάνουν δυνατότερο το brand name της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας.

Τέλος, το λόγο πήρε ο κ. Πτωχόπουλος, πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Επαγγελματιών Τουριστικών Σκαφών, σχολιάζοντας πως ο Σύλλογος εδώ και 25 χρόνια που βρίσκεται στη ζωή προσπαθεί και με πολλή δουλειά κατάφερε να κάνει θαλάσσιους προορισμούς στα νησιά των Σποράδων και το Βόλο και τόνισε πως το νέο αυτό για πολλούς τουριστικό προϊόν ουσιαστικά είναι ιστιοπλοϊκές διακοπές με διαμονή σε σκάφος.
Στην παρουσίαση του φεστιβάλ βρέθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες του τουρισμού και οι Δήμαρχοι Αλμυρού και Ζαγοράς- Μουρεσίου κ.κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.