Το πρώτο τρίμηνο του 2023 οι εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ στο εμπορικό κέντρο του Βόλου

Συνάντηση εμπόρων με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ την Τετάρτη στο Επιμελητήριο

Για το πρώτο τρίμηνο του 2023 προσανατολίζεται η ΔΕΥΑΜΒ να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την παρέμβασή της στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, προκειμένου να αντικαταστήσει τους σωλήνες ύδρευσης. Προκειμένου δε να ενημερωθούν οι έμποροι για το πλάνο εργασιών, αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου πραγματοποιεί ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

 

Προ ημερών ωστόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρη και μίλησαν για το θέμα των εργασιών, προκειμένου να βρεθούν τρόποι ώστε να μην παρεμποδιστεί η κίνηση στην αγορά.

Ο κ. Οντόπουλος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο για την πόλη, που πρέπει να γίνει, ωστόσο θα καταβληθούν προσπάθειες για την μικρότερη δυνατή όχληση των καταστημάτων από τις εργασίες. Οι πρώτες ενημερώσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ κάνουν λόγο για τμηματική διαχείριση του έργου, να γίνεται δηλαδή κομμάτι- κομμάτι και σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο το καλύτερο χρονικό σημείο για να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίας είναι στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

«Σαφώς και είναι δύσκολο, μην περιμένει κάποιος ότι θα περάσει εύκολα, όμως είναι πολύ σημαντικό το έργο και πρέπει να γίνει. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε σε καμία περίπτωση τις δύο μεγάλες εμπορικές περιόδους , που  είναι Χριστούγεννα και τι Πάσχα. Το σενάριο που ήθελε να ξεκινούν οι εργασίες για να προλάβουμε τα Χριστούγεννα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Το έργο θα χρειαστεί περίπου στους 3 μήνες για να ολοκληρωθεί, οπότε προσανατολιζόμαστε, εξαρτάται βέβαια και από τους μηχανικούς της ΔΕΥΑΜΒ και τα χρονοδιαγράμματα, να γίνει τον  Ιανουάριο, Φεβρουάριο Μάρτιο, έτσι ώστε να κερδίσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και να μην χάσουμε τις γιορτές του Πάσχα», επεσήμανε ο κ. Οντόπουλος.

Εξήγησε πως αυτή είναι καλή περίοδος για να προχωρήσει το έργο, καθώς ο Μάρτιος είναι μήνας με χαμηλό εμπορικό ενδιαφέρον, ενώ ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, παρόλο που είναι μήνες εκπτώσεων, σύμφωνα με την εικόνα προηγούμενων ετών, οι χειμερινές εκπτώσεις δεν είχαν τα αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά των θερινών.

Σημείωσε πως όλοι οι έμποροι θα πρέπει να δώσουν το παρών στην ενημερωτική αυτή συνάντηση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, καθώς όλοι οι έμποροι θα πρέπει να ενημερωθούν, να καταθέσουν προτάσεις και απορίες, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για εκείνη την περίοδο.

Στη συνάντηση της Τετάρτης θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης, αλλά και οι υπεύθυνοι μηχανικοί και θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το σχέδιο παρέμβασης στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Σύμφωνα τέλος με τον κ. Οντόπουλο, η παρέμβαση θα γίνει δεξιά και αριστερά του πεζοδρόμου που είναι οι αγωγοί της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι  θα αντικατασταθούν, ενώ δεν τίθεται ζήτημα εξολοκλήρου αλλαγής της Ερμού, καθώς ένα τέτοιο έργο δεν θα τελείωνε ούτε το καλοκαίρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.