Το υδάτινο περιβάλλον στην πρεμιέρα των πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ

Στο 88,86% η συμμετοχή των υποψηφίων στη Μαγνησία

Το θέμα του υδάτινου περιβάλλοντος και τους τρόπους προστασίας του είχαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ, που έλαβαν σήμερα τη σκυτάλη από τους μαθητές των ΓΕΛ. Οι μαθητές χαρακτήρισαν βατό το θέμα της έκθεσης, ενώ η διαδικασία των εξετάσεων κύλησε πολύ ομαλά σε όλο το νομό Μαγνησίας με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 88,86%.

Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ και στη Μαγνησία, όπου συμμετείχαν 303 απόφοιτοι από τους 341 εγγεγραμμένους, δηλαδή ποσοστό 88,86%.
Να σημειωθεί πως στο νομό λειτούργησαν τρία Εξεταστικά Κέντρα, καθώς φέτος προστέθηκε και το 3ο ΕΠΑΛ, εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, που θέλει μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.
Η διαδικασία

Η κ. Κουτσοκώστα και ο κ. Σαβελίδης

Οι μαθητές παρέλαβαν τα θέματα στις 9 το πρωί, όπως επεσήμανε και η κ. Αγαπούλα Κουτσοκώστα, , πρόεδρος εξεταστικού κέντρου και διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ, ενώ είχε προηγηθεί η απαραίτητη διαδικασία για την προμήθεια μασκών και αντισηπτικών που υπήρχαν σε κάθε αίθουσα.
“Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το σχολείο μας έγινε εξεταστικό κέντρο. Πήγαν όλα καλά και τα θέματα ήταν βατά. Δεν είχαμε κανένα θέμα. Το κλίμα ήταν θετικό, δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, ήμασταν καλυμμένοι από μάσκες, έχουν σταλεί αντισηπτικά και κάθε αίθουσα έχει 10 μαθητές”, σημείωσε η ίδια.
Αναφορικά με το θέμα που είχαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι που ήταν το υδάτινο περιβάλλον, η κ. Κουτσοκώστα επεσήμανε πως “είναι ένα θέμα βατό, επίκαιρο, ενδιαφέρον. Ένα θέμα που αφορά και στην περιοχή μας και που τα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορες κινητοποιήσεις και ενημερώνονται συνεχώς”.
Παρών στο 3ο ΕΠΑΛ ήταν και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Περιφερειακός Επόπτης πανελλαδικών εξετάσεων κ. Σωκράτης Σαβελίδης ο οποίος τόνισε για ακόμη μια φορά πως η διαδικασία των πανελλαδικών στα ΕΠΑΛ κύλησε ομαλά κι αυτό οφείλεται τόσο στους εκπαιδευτικούς, διευθυντές, λυκειακές επιτροπές και επιτηρητές που τήρησαν απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα αλλά και στην ωριμότητα των μαθητών που τήρησαν κι εκείνοι όλα τα πρωτόκολλα με τον καλύτερο τρόπο.

Ικανοποίηση και από μαθητές

Ο υποψήφιος των ΕΠΑΛ Παναγιώτης Βαΐτσης

Ικανοποιημένοι από το θέμα που έπρεπε να αναλύσουν φάνηκαν αρκετοί μαθητές, μεταξύ αυτών και ο Παναγιώτης Βαΐτσης, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ και πρόεδρος του 15μελους. Ο ίδιος επεσήμανε πως τα θέματα ήταν ωραία κι εύκολα προς ανάλυση και ελπίζει ότι όλοι οι συμμετέχοντες έγραψαν καλά.
Ο Παναγιώτης ανέφερε πως η περίοδος της καραντίνας τον βοήθησε να διαβάσει περισσότερο, καθώς υπήρχε και χρόνος και η ύλη ήταν μειωμένη, ενώ σημείωσε πως μετά την άρση των μέτρων δεν επέστρεψε στο σχολείο, προτιμώντας να παραμείνει στο σπίτι και να συνεχίσει από εκεί το διάβασμα. Τέλος, σε ότι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο ίδιος δεν επηρεάστηκε καθόλου και ήταν προσηλωμένος στο στόχο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.