Τραγική η κατάσταση στους ελαιώνες της Μαγνησίας!

Μειωμένη η παραγωγή ελιάς στο Πήλιο και τις Β. Σποράδες, πρόβλημα παραμένει η πρόσβαση

Μειωμένη σε… απελπιστικό βαθμό, είναι η παραγωγή της ελιάς φέτος στο Πήλιο και.. ακόμη χειρότερα στις Β. Σποράδες, επιπλέον τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα και για τη νέα ελαιοκομική περίοδο, λόγω καταστροφής της αγροτικής οδοποιΐας, σύμφωνα με τον Τάσο Ψοφογιώργο διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου Β. Σποράδων.
Ο κ. Ψοφογιώρος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι η κατάσταση για μειωμένη παραγωγή, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά είναι χειρότερη ακόμη, λόγω των πλημμυρικών φαινόμενων του Σεπτέμβρη.

«Πρόβλημα και για τη νέα σοδειά»

«Το πρόβλημα με τη χαμηλή παραγωγή διαιωνίζεται και δημιουργεί πρόβλημα για τη νέα σοδειά, σχετικά με τις καλλιεργητικές φροντίδες, καθότι η αγροτική οδοποιΐα έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει πρόσβαση. Λόγω της μη πρόσβασης, η μικρή σοδειά έγινε ακόμη μικρότερη, γιατί δεν πήγαν οι αγρότες να μαζέψουν τις ελιές», επισήμανε.
Ο ίδιος είπε ότι αν δεν αποκατασταθεί η αγροτική οδοποιΐα, ώστε ο κόσμος να πάει να καλλιεργήσει, ώστε την επόμενη χρονιά, που πρέπει να είναι η καλή χρονιά σοδειάς, θα υπάρχει πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι έχει καταστραφεί και η εσωτερική οδοποιΐα των κτημάτων και έχουν δημιουργηθεί ρέματα.

Υψηλή τιμή του ελαιολάδου

Ο διευθυντής του Α.Σ. Πηλίου – Β. Σποράδων, ζήτησε η κυβέρνηση να δώσει χρήματα στους Δήμους για να αποκαταστήσουν την αγροτική οδοποιΐα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καλλιέργειας και αποκατάστασης των ζημιών στα ελαιοκτήματα από τους παραγωγούς.
Ο κ. Ψοφογιώργος ανέφερε ότι φέτος ήταν χρονιά που η σοδειά ήταν μικρή, η οποία στο τέλος έγινε μηδενική στην ουσία, σε ελιές και σε λάδι και το πρόβλημα στην υψηλή τιμή του ελαιολάδου, θα υπάρξει μέχρι τη νέα σεζόν, που οι αγρότες ευελπιστούν σε μια καλή σοδειά.
Στα νησιά των Σποράδων η εικόνα είναι χειρότερη, δεν υπάρχει καρπός στις ελιές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.