Τρεις γυναίκες θετικές (;) στα τεστ του κορωνοϊού στη Μαγνησία

Στο Βόλο και στη Σκόπελο που δεν φαίνεται να έχουν σχέση μεταξύ τους

Άλλα τρία κρούσματα γυναικών οι οποίες φέρονται να βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό και που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους ή με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κατέγραψε χθες το ιατρικό δελτίο στη Μαγνησία, ωστόσο ο ΕΟΔΥ επίσημα στην ενημέρωσή του (που πιθανόν να μην πρόλαβε να προσμετρήσει τα νεότερα δεδομένα), επιβεβαίωσε μόνον το ένα από αυτά.
Πρόκειται αρχικά, για μια 35χρονη Βολιώτισσα, που πήγε στο Πολυϊατρείο της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ το μεσημέρι της Τρίτης και υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και αμέσως τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, με την 35χρονη να παραπέμπεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Θεσσαλίας για τον κορωνοϊό, δηλαδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Εκεί υποβλήθηκε ξανά σε τεστ, το οποίο βγήκε επίσης θετικό. Η 35χρονη, τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι της.
Οι πληροφορίες θέλουν το εν λόγω κρούσμα να χαρακτηρίζεται «ορφανό» και να μην συνδέεται με τα υπόλοιπα που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών της 35χρονης.
Επίσης θετική στον κορωνοϊό, φέρεται να βρέθηκε μια 25χρονη κοπέλα, η οποία λίγο πριν το μεσημέρι έκανε το τεστ στο Πολυϊατρείο της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ και βγήκε θετικό.
Όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, επίχρισμα της νεαρής κοπέλας θα ελεγχθεί στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ώστε να θεωρείται ως επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, ενώ το νέο κρούσμα δεν φαίνεται να έχει σχέση με τα άλλα επιβεβαιωμένα τις τελευταίες μέρες στην περιοχή. Τέλος, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, ανέφεραν ότι θετική βρέθηκε μια 75χρονη, κάτοικος Αθήνας που βρισκόταν στη Σκόπελο για διακοπές. Η 75χρονη φέρεται να εμφάνισε συμπτώματα, οπότε και υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο αποδείχθηκε θετικό. Την είδηση, δεν την επιβεβαίωσαν ωστόσο επίσημα, φορείς της Σκοπέλου.
Προ ημερών βρέθηκε θετικός τελικά στον ιό και ένας 35χρονος άνδρας που εργάζεται στο νησί που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ασυμπτωματικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.