Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» στη Θεσσαλία

Νεκρός εντοπίστηκε ο 62χρονος στην Καστανιά Καρδίτσας

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» στη Θεσσαλία. Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εντοπίστηκε νεκρός ο 62χρονος, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από το Σάββατο στην ορεινή Καστανιά του νομού Καρδίτσας.

Τα θύματα είναι μία 86χρονη γυναίκα από το Βασιλί Φαρσάλων, η οποία έχασε τη ζωή της όταν μεγάλος όγκος νερού μπήκε στο σπίτι της, καθώς και ένας 63χρονος βοσκός στην Καρδίτσα. Ο αλβανικής καταγωγής βοσκός παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου κοντά στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας.

Εντωμεταξύ, εξακολουθούν να αγνοούνται μία 40χρονη οδηγός από το Μουζάκι Καρδίτσας, καθώς και ένας ακόμη κτηνοτρόφος από το Μακρυχώρι Καρδίτσας.Από τις πλέον πληγείσες περιοχές, το Μουζάκι Καρδίτσας, όπου ο ποταμός Πάμισος μετατράπηκε σε χείμαρρο παρασύροντας δρόμους, και προκαλώντας ζημιές στο κέντρο υγείας της περιοχής. Επιπλέον το νερό παρέσυρε κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα από χθες το απόγευμα στο Μουζάκι να υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Ο «Ιανός» προκάλεσε «βιβλική καταστροφή», ενώ πολλές είναι οι υλικές ζημιές που άφησε πίσω του σε άλλες περιοχές των Ιονίων νήσων, της Κορινθίας και της Στερεάς Ελλάδας.