Τρεις τραυματίες σε καταδίωξη στην Αγριά

Οι δύο νεαροί επιβάτες του δικύκλου που καταδιώκονταν και αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ

Τρεις ελαφρά τραυματίες, οι δύο νεαροί επιβάτες δικύκλου και ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, είναι ο απολογισμός καταδίωξης δικύκλου χωρίς πινακίδες, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στην Αγριά. Όλα έγιναν στις 8 το βράδυ, όταν αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και της Ομάδας ΔΙΑΣ είχαν στήσει μπλόκο για έλεγχο, στην Αγριά.
Δίκυκλο που οδηγούσε ένας 19χρονος και είχε συνεπιβάτιδα μια 20χρονη, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, αρχικά στους δρόμους της Αγριάς. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε υπαξιωματικός της Ομάδας ΔΙΑΣ και στην οποία επέβαινε ακόμη ένας αστυνομικός, εξετράπη δεξιά της πορείας της και ανατράπηκε, στην οδό Μπασδέκη στην Αγριά. Αποτέλεσμα ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού, που πήγε στο Νοσοκομείο για παροχή των πρώτων βοηθειών, ο συνεπιβάτης δεν έπαθε το παραμικρό, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη μοτοσικλέτα.
Παρά την πτώση της μοτοσικλέτας της Ομάδας ΔΙΑΣ, η καταδίωξη συνεχίστηκε και κάποια στιγμή το δίκυκλο που οδηγούσε ο 19χρονος ανέβηκε προς Δράκεια. Στο 3ο χλμ. του δρόμου Αγριάς – Δράκειας, σε δεξιά στροφή του δρόμου, το δίκυκλο εξετράπη αριστερά της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί.
Ο 19χρονος και η 20χρονη που δεν φορούσαν προστατευτικά κράνη, τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο νεαρός συνελήφθη για αντίσταση κατά της Αρχής και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε με τη νεαρή, ήταν αρνητικό.
Για την καταδίωξη και τους τραυματισμούς ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που αναμένει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το δίκυκλο που δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, που αποτελούν προανακριτικό υλικό, ώστε η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, για να κινηθεί η τακτική διαδικασία.
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία χθες το πρωί δεν έδωσε ακριβή στοιχεία για το περιστατικό και δεν συνέδεε το ατύχημα των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, με την καταδίωξη των νεαρών στο δίκυκλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.