«Τρέμουν» τον Κυριάκο, Μακρή και Κοκκίνης

Άτακτη υποχώρηση της πρώην βουλευτή που απαιτεί από την «Μαγνησία», 500.000 ευρώ

Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκαν η πρώην Βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ζέττα Μακρή και ο δικηγόρος Σάκης Κοκκίνης, μετά το αυστηρότατο μήνυμα, του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «έκοψε» τον γιο του Βουλευτή Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτη, από τα ψηφοδέλτια του κόμματος επειδή ο πατέρας του προεξόφλησε την υποψηφιότητα του. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γ. Τραγάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» ότι θα αποσυρόταν ο ίδιος από την πολιτική και στη Β’ Πειραιώς θα έθετε υποψηφιότητα ο γιος του. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση :

“Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές”, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ανακοίνωση μάλιστα απευθύνει προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση: “Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος”.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτό αφορά και τους πολιτευτές του κόμματος στη Μαγνησία οι οποίοι διαγκωνίζονται για να φωτογραφηθούν δίπλα σε προβεβλημένα πρόσωπα, για να εμπλουτίσουν το προεκλογικό τους άλμπουμ, ενώ ορισμένοι εξ αυτών εμφανίζονταν έως και χθες, όπως ο κ. Σάκης Κοκκίνης, ως υποψήφιοι Βουλευτές του κόμματος.
Η «Μαγνησία» στις αρχές του έτους είχε δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ για τις διεργασίες που γίνονται στα όργανα του κόμματος σε ότι αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στη Μαγνησία, κρίνοντας την συμμετοχή του δικηγόρου Σάκη Κοκκίνη και της πρώην Βουλευτού Ζέττας Μακρή αμφίβολη, χωρίς όμως να προεξοφλεί ότι δεν θα συμπεριληφθούν τελικά σε αυτά. Το δημοσίευμα της «Μ» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρώην Βουλευτού, η οποία απέστειλε εξώδικο προς την εφημερίδα ζητώντας μας να ανασκευάσουμε και να δημοσιεύσουμε δήλωση «μετανοίας» εκφράζοντας κατηγορηματικά την πεποίθησή μας ότι «ουδέποτε υπήρξε αμφιβολία για τη συμμετοχή της Ζέττας Μακρή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ν.Μαγνησίας», ενώ στην συνέχεια προχώρησε σε αγωγή εναντίον μας απαιτώντας το ποσό των 500.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Χθες εμφανιζόμενη στην τηλεοπτική εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου στην TRT, εμφανώς εκνευρισμένη, όχι απαραιτήτως από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ερωτηθείσα σχετικά με το «κόψιμο» Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια και τις αυστηρές προειδοποιήσεις του κόμματος προς πάσα κατεύθυνση, η κα Μακρή δήλωσε ότι αποτελεί ασέβεια προς το κόμμα όταν κάποιος δεν περιμένει τις αποφάσεις των οργάνων και προεξοφλεί τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές!

Αναφορικά με την διαρροή στον Τύπο ότι ο υιός Τραγάκη τηλεφώνησε στον πρόεδρο του κόμματος και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι έκανε πολύ καλά, προσθέτοντας ότι «αν όντως ζήτησε συγγνώμη σημαίνει ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική χρειάζεται και μέτρο, σοβαρότητα και σεβασμό. Συνεχίζοντας η κα Μακρή τόνισε πως «οι βουλευτές και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν και το δικαίωμα, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να μιλούν με τον πρόεδρο ή με τους στενούς του συνεργάτες. Οι συζητήσεις αυτές γίνονται. Δεν ξέρω τι διαβεβαιώσεις δίνονται. Δεν ξέρω τι λέει ο πρόεδρος ή οι συνεργάτες του, αλλά όλα αυτά είναι οικογενειακή υπόθεση. Το να παρακάμπτουμε την επιβεβλημένη ιεραρχία, που είναι η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου από τον πρόεδρο ή από τα όργανα που θα τα ανακοινώσουν, δείχνει έλλειψη σεβασμού και ο κ. Τραγάκης που είναι έμπειρος πολιτικός όφειλε να το ξέρει». Τη «σοφία» βέβαια να αναγνωρίζει τα πολιτική λάθη των άλλων η κα Μακρή φαίνεται πως δεν τη χρησιμοποιεί για τον εαυτό της. Ειδάλλως θα είχε αποφύγει να προβεί στο πολιτικό ατόπημα να προσφύγει στη δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντάς το δημοσίευμα της «Μ» ψευδές, ενώ λίγους μήνες μετά έρχεται με τις δηλώσεις τις να επιβεβαιώσει, ότι ούτε η ίδια έχει απολύτως εξασφαλισμένη την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Τα «μαζεύει» και ο Σάκης Κοκκίνης

kokkinhsΣτο ίδιο κλίμα και μόλις λίγες ώρες μετά την «καρατόμηση» Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια, ο έτερος πολιτευτής του κόμματος, Σάκης Κοκκίνης αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της συγκυρίας, έσπευσε να αλλάξει την ιδιότητα την οποία ανέγραφε στη σελίδα του στο facebook από «ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ OFFICIAL» σε «ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΚΙΝΗΣ Δικηγόρος Πολιτευτής ΝΔ Μαγνησίας». Η κίνησή του αυτή βέβαια δεν τον προφυλάσσει απολύτως, καθώς το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν ως «υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ» σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις και δηλώσεις. Στη περίπτωση του Σάκη Κοκκίνη πάντως, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό, ιδιαίτερα δε μετά την χαμογελαστή φωτογραφία του (όπως και της κας Μακρή) στο Πανθεσσαλικό τον περασμένο Μάιο, δίπλα στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σε μετωπική σύγκρουση μαζί του.
Αρχιμήδης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.