Τριακόσιες οικογένειες και 500 παιδιά στηρίζει το «Χαμόγελο» στην Θεσσαλία

Πασχαλινό παζάρι λειτουργεί μπροστά στην πλατεία Αγ. Νικολάου
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα», η εκπρόσωπος του οργανισμού, Μαριανίκη Δεμίρη που ζήτησε στήριξη

Μεγάλο όγκο ανθρώπων που είναι σε κατάσταση φτώχειας ή χρειάζονται ιατρική περίθαλψη στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην Θεσσαλία, ενώ τα αιτήματα αυξάνονται διαρκώς, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Μαριανίκη Δεμίρη εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στη Θεσσαλία.
Τα αιτήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού», αυξάνονται και σε επίπεδο Θεσσαλίας, το κέντρο στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στηρίζει περίπου 300 οικογένειες και 500 παιδιά, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, με αποτέλεσμα οι ανάγκες να είναι πολύ μεγάλες, τόνισε η κα Δεμίρη.
Οι οικογένειες ή παιδιά που έχουν ανάγκη, μετά από συνεννόηση με κοινωνική λειτουργό, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Λάρισα, στο τηλέφωνο 2410 560900, για να μιλήσουν με το εξειδικευμένο προσωπικό.

Πασχαλινό παζάρι στον Βόλο

Για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού», λειτουργεί στον Βόλο από προχθές το Πασχαλινό παζάρι που απευθύνεται σε κάθε παιδί και όχι μόνο. Εκτός από τις λαμπάδες οι Βολιώτες μπορούν να βρουν κάποια πασχαλινά δώρα, παιχνίδια και άλλα, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη χιλιάδων παιδιών ανά την Ελλάδα και των οικογενειών τους, που το έχουν ανάγκη.
Η Μαριανίκη Δεμίρη εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλία ανέφερε ότι το Πασχαλινό παζάρι βρίσκεται από προχθές μπροστά στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στον Βόλο και θα λειτουργεί καθημερινές 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00 – 18.00.

Αποστολή στην Ουκρανία

Η κα Δεμίρη συμμετείχε στην αποστολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ουκρανία που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα για παιδιά και οικογένειες στην εμπόλεμη Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022.
Η αποστολή διοργανώθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, και η βοήθεια αποτελούταν από είδη όπως κουβέρτες, τρόφιμα, φάρμακα, αναλώσιμα, όπως τα υπέδειξε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, ενώ έγινε σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές.
«Όταν πήγαμε στα σύνορα, αντιμετωπίσαμε ανθρώπους με μεγάλη αξιοπρέπεια, αντικρίσαμε εικόνες που δεν του αξίζουν, περιμέναμε καλύτερη οργάνωση στα σύνορα κυρίως σε σχέση με τη διαχείριση της βοήθειας, είδαμε μαμάδες και παιδιά περιποιημένους μα ξεριζωμένους, που προσπαθούσαν να παραμείνουν σε ασφαλή χώρο με την ελπίδα να γυρίσουν στα σπίτια τους».
Η κα Δεμίρη τόνισε ότι γενικά ήταν μια κατάσταση, η οποία δεν περιγράφεται και δεν ξεχνιέται, γιατί τα βλέμματα των παιδιών που εγκατέλειπαν τα σπίτια με τις μητέρες τους, δεν ξεχνιέται εύκολα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.