Τρεις συγκεντρώσεις στον Βόλο για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα για συμμετοχή και στις πορείες που θα ακολουθήσουν

Τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα για την Εργατική Πρωτομαγιά, σε επανάληψη της κατάστασης που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και με κοινό τόπο κατάληξης τη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου (ΕΛΤΑ), όπου έπεσε νεκρός στις 2 Ιουνίου 1936 ο Νίκος Μπουμπατζής.
Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς, για την οποία εξέδωσαν ανακοινώσεις συμμετοχής τα περισσότερα Σωματεία.
Τα ταξικά Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Δευτέρας, στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Η τρίτη «ανεξάρτητη» όπως χαρακτηρίζεται συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, έξω από τα ΕΛΤΑ Βόλου, με συμμετοχή των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την Εργατική Πρωτομαγιά
Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την Εργατική Πρωτομαγιά γίνεται με ανοικτή ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται, ότι «καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 9:30 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας»
Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι.
Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες».

Λ.Α.Ε. Μαγνησίας: «Ξεσηκωμός να μην περάσει το νέο μνημόνιο»
«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό», αναφέρει σε ανακοίνωση-κάλεσμα η ΛΑΕ Μαγνησίας. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις». Συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 το πρωί.
Κάλεσμα απ΄ το Σωματείο Επισιτισμού
Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση του ΕΚΒ για την Πρωτομαγιά, κάνει με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Μαγνησίας». Όπως τονίζει, «η 1η του Μάη είναι η μέρα που συμπυκνώνει την ιστορική παράδοση, την αγωνιστική ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη των εργαζόμενων όλου του Κόσμου, στην πάλη τους ενάντια στην εκμετάλλευση. Η Εργατική Πρωτομαγιά μας «δείχνει» τον δρόμο, πάνω στα «ίχνη» τους. Ας μην τους διαψεύσουμε. Τη Δευτέρα 1η του Μάη, στις 9.30 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και στην πορεία ως τον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου). Δεν πρέπει να λείψει κανείς μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.