Τρίτεκνοι Μαγνησίας: Αποκλεισμένοι από φόρο πολυτελείας, αλλά και από το κοινωνικό μέρισμα

Άλλα προεκλογικά, άλλα μετεκλογικά λέει ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με την πρόεδρο Σούλα Βακουφτσή

Αγανακτισμένοι είναι οι τρίτεκνοι και στη Μαγνησία μετά την ανακοίνωση των δικαιούχων του φετινού κοινωνικού μερίσματος, καθώς βλέποντας τα κριτήρια αντιλήφθηκαν ότι έχουν…κοπεί. Μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας κ. Σούλα Βακουφτσή, τόνισε πως ενώ ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε διακρίνει το δίκαιο των αιτημάτων των τριτέκνων, μετεκλογικά λέει άλλα.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι ο αποκλεισμός των τριτέκνων από το φετινό κοινωνικό μέρισμα, καθώς το δικαιούνται μεν οι πολύτεκνοι, αλλά όχι όσοι έχουν τρία παιδιά.
“Το κοινωνικό μέρισμα πέρυσι το είχαν πάρει τρίτεκνες οικογένειες με τα κριτήρια που ίσχυαν. Με τα κριτήρια που ισχύουν τώρα μας αποκλείουν. Μας αποκλείουν και από τον φόρο πολυτελείας των αυτοκινήτων, που κάποιοι τρίτεκνοι είχαν αγοράσει, με προτροπή των κυβερνήσεων, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού-για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας. Και σ΄αυτό μας βγάλανε απ΄έξω”, υπογράμμισε εντόνως η κ. Βακουφτσή .
Η ίδια σημείωσε πως θα πρέπει να ξαναδεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το θέμα του κοινωνικού μερίσματος, καθώς εκτός από τους τρίτεκνους που “κόπηκαν”, αποκλείστηκαν κι άλλες κοινωνικές ομάδες όμως τα ΑμεΑ.
” Θα πρέπει να δει ο πρωθυπουργός και το θέμα των τριτέκνων κι ας μην ξεχνάμε ότι βγήκε και μία μελέτη για το δημογραφικό που λέει ότι μετά τον πόλεμο έχουμε περισσότερους θανάτους από γεννήσεις. Αυτό εμείς το φωνάζουμε χρόνια, είναι το νούμερο ένα ζήτημα για μας, αλλά δυστυχώς τα αφτιά είναι κλεισμένα απ’ όλες τις κυβερνήσεις που περάσανε”, είπε χαρακτηριστικά.

Σειρά ζητημάτων, αλλά μόνο …υποσχέσεις

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το κοινωνικό μέρισμα για το οποίο αισθάνονται απογοήτευση και αγανάκτηση οι τρίτεκνοι. Έχουν θέσει μια σειρά ζητημάτων εδώ και χρόνια, σε όλες τις κυβερνήσεις και το μόνο που έχουν λάβει είναι υποσχέσεις και καμία πράξη.
“Ζητάμε την εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων, ότι ισχύει δηλαδή και στην Ε.Ε.. Με τρία παιδιά και πάνω θεωρείται πολυμελής οικογένεια. Εδώ δεν ισχύει αυτό. Ζητάμε να επανέλθει το δημογραφικό επίδομα για κάθε παιδί που ήταν της τάξης των 500 ευρώ. Προεκλογικά είχαμε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και είχε πει ότι τα θέματά μας είναι εύλογα και τα κατανοεί και βγαίνοντας στην κυβέρνηση θα τα υλοποιήσει. Άλλα προεκλογικά όμως…, άλλα μετεκλογικά.
Δεν το λέω μόνο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τα ίδια έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Σαμαρά και με ΠΑΣΟΚ και με Καραμανλή που είχε πει τρίτεκνοι ίσον πολύτεκνοι και δεν το έπραξε”, είχε χαρακτηριστικά η κ. Βακουφτσή.

«Όταν χαρίζεις στις ΠΑΕ… και δεν δίνεις σε οικογένειες»

Απαντώντας τέλος εάν τα αιτήματα των τριτέκνων είναι κοστοβόρα και δεν μπορεί να τα υλοποιήσει η κυβέρνηση γι’ αυτό το λόγο, η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας έδωσε μία αφοπλιστική απάντηση.
“Υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και υποτίθεται ότι υπάρχει ένα μαξιλαράκι πολύ μεγάλο. Όταν χαρίζεις στις ΠΑΕ και δεν δίνεις σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, αυτό τα λέει όλα. Εμείς σαν τρίτεκνοι λέμε αναλογικότητα, άλλη ανάγκη έχει μια οικογένεια με ένα παιδί κι άλλη με τρία, τέσσερα ή πέντε. Αλλά όχι να μένουμε εκτός απ’ όλα. Όταν εμείς έχουμε κάνει εμπορικές συνεργασίες με ΚΤΕΛ και καράβια, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο το Κράτος; Δεν θέλει να το κάνει”, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε για ακόμη μία φορά την επανεξέταση των προϋποθέσεων για τη λήψη του φετινού κοινωνικού μερίσματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.