Τρίτεκνοι Μαγνησίας: «Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν βοήθεια…»

Οικογένειες που πριν μήνες είχαν δουλειά, ζητούν ακόμη και το καθημερινό φαγητό!

Πρόβλημα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες, με τις συνθήκες εγκλεισμού που συνεχίζουν να υπάρχουν, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν βοήθεια.
Η Σούλα Βακουφτσή πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι όλο και περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν γενικότερα οικονομικά προβλήματα, ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση, οι περισσότεροι τρίτεκνοι δεν πρόκειται να πάρουν βοήθημα για αγορά υπολογιστή.
Στον Σύλλογο Τριτέκνων Μαγνησίας, καθημερινά τους τελευταίους μήνες, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν βοήθεια, ανθρώπων που μέχρι πρότινος δεν είχαν ανάγκες, για φαγητό, για δουλειά και αρκετοί είναι αυτοί που απευθύνονται στην Εκκλησία, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στα βασικά.
Σύμφωνα με την κα Βακουφτή, ο Σύλλογος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, πιέζει, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση, για συνδρομή.

«Νοικιάσαμε και πληρώνουμε ενοίκια»

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που δεν επιτρέπει την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια μαθητών αν δεν πιάσουν τη βάση, η πρόεδρος των τρίτεκνων είπε ότι αν κάποιος έχει χρήματα μπορεί να στείλει το παιδί του στο Κολλέγιο το παιδί θα σπουδάσει και θα έχει τα ίδια δικαιώματα με το παιδί που θα έχει λιώσει το παντελόνι ή το φουστάνι στην καρέκλα…
Επίσης είπε ότι πολλοί φοιτητές δεν πήραν μεταγραφές φέτος και εφόσον ήξεραν ότι δεν θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, δεν θα έπρεπε να αφήσουν τους γονείς να πάνε να νοικιάσουν σπίτια, ενώ η κυβέρνηση δεν μειώνει το ενοίκιο στους φοιτητές.
Τέλος, ανέφερε ότι για πρώτη φορά ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των πολύτεκνων, με τη δημιουργία υφυπουργείου για το Δημογραφικό, που αποτελεί τη μεγάλη μάστιγα της χώρας μας. Όπως είπε γίνεται προσπάθεια συνάντησης με την υφυπουργό και το αίτημα που θα τεθεί είναι να στηριχτούν οι πολυμελείς οικογένειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.