Τρομοκράτες ετοίμαζαν επιθέσεις στην Ελλάδα – «Θα χτυπούσαν με αέριο, θα εκτελούσαν πολίτες»

Εξαρθρώθηκε δίκτυο

Στην εξάρθρωση ενός δικτύου που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα προχώρησαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ΕΥΠ συνέλεξε όλες τις πληροφορίες και με συγχρονισμένες επιχειρήσεις των στελεχών της και της Αντιτρομοκρατικής, κατάφερε να φτάσει στην εξάρθρωση του δικτύου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις άνδρες που έχουν συλληφθεί είναι αραβικής καταγωγής και συνδέονται με το Ιράν. Τα άτομα αυτά είχαν στόχο να πλήξουν Ισραηλινό στόχο στην Ελλάδα, για να προκαλέσουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Το σχέδιό τους, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, είχε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Η μία να χτυπήσουν με αέρια, η δεύτερη να επιτεθούν με βαρύ οπλισμό και η τρίτη να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά.

Στο εναλλακτικό τους πλάνο, υπήρχε και το σενάριο της απαγωγής προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, το χτύπημα απετράπη και χάρη στη σύλληψη των τριών αυτών ανθρώπων, με το κύκλωμα να εξαρθρώνεται μετά από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών Ασφαλείας της χώρας σε συνεργασία και με Αρχές των χωρών του εξωτερικού.

Η ανακοίνωση:
«Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα μας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται».
Οι έρευνες συνεχίζονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.