Τρύφωνας Πλαστάρας: Μεγάλη ήττα το αποτέλεσμα των εκλογών στο Επιμελητήριο

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα», ο διεκδικητής της προεδρίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Μεγάλη ήττα για τον ίδιο, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο ένας εκ των διεκδικητών της προεδρίας, Τρύφωνας Πλαστάρας, μιλώντας χθες το πρωί στο «Ράδιο-Ένα 102,5». Εμφανώς πικραμένος για το αποτέλεσμα των εκλογών και κάνοντας την αυτοκριτική του, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι σκέφτεται να μην θέσει υποψηφιότητα, τόσο στις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Μαγνησίας, όσο και για τις πιθανές εκλογές στην περίπτωση Περιφερειακού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, θεωρώντας το αποτέλεσμα των εκλογών, μεγάλη ήττα για τον ίδιο και αναθεωρεί αρκετά πράγματα για την πορεία του στο συνδικαλιστικό κίνημα.

«Χαμηλή προσέλευση»
Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο, σε πρώτη φάση το δυσάρεστο ήταν η χαμηλή προσέλευση των μελών στις εκλογές, κάτι που πρέπει να εξετάσει η νέα Διοίκηση, καθώς από τα 15.000 μέλη του Επιμελητηρίου ψήφισαν μόλις 2.636 επαγγελματίες, που είναι και διαχρονικό πρόβλημα.
«Μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια περίοδο κρίσης και ο καθένας κοιτάζει πως θα μπορέσει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, αφήνοντας πίσω κάποια πράγματα, που ενδεχομένως να υπάρχει η ευχέρεια και η δυνατότητα, να πάνε λίγο πιο πίσω», τόνισε.
Ο Τρύφων Πλαστάρας εκτίμησε ότι ο επαγγελματίας πρέπει να νιώθει «αποκούμπι» στο Επιμελητήριο και να παλεύει μέσω του φορέα και εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει πράξη, καθώς και η παρουσία του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» στη νέα Διοίκηση, εγγυάται ότι το Επιμελητήριο θα πάρει πλέον μια πιο δυναμική πορεία και μορφή.
«Πιστεύουμε και αυτό δεν αλλάζει από το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι το Επιμελητήριο πρέπει να έχει πιο επιθετικό ρόλο και πιο συνεργατική διάθεση με όλους τους φορείς», τόνισε.
Ο υποψήφιος πρόεδρος δήλωσε ότι άσχημη εντύπωση δημιούργησε η εικόνα έξω από το Επιμελητήριο στις εκλογές, που όποιος πήγαινε για να ψηφίσει ερχόταν αντιμέτωπος με υποψήφιους που τον αγκάλιαζαν, τον τραβούσαν από δω και από κει και τον συνόδευαν ακόμη να ψηφίσει…

«Εγκλωβιστήκαμε στις απαντήσεις»
Ο υποψήφιος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι λάθος του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» ήταν ότι εγκλωβίστηκε στο να απαντάει σε προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε και ο ίδιος, η ΟΕΒΕΜ, η Μαγνησιακή Πίστη και συγγενικά του πρόσωπα.
Σύμφωνα με τον Τρ. Πλαστάρα, δεν έγινε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, ευρύτερα γνωστό, ο προγραμματισμός που έκαναν νεαροί επαγγελματίες και θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ρότα του Επιμελητηρίου, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι πολλοί επαγγελματίες βασίζονται μόνο σε προσωπικές σχέσεις.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα στη Διοικητική Επιτροπή που θα προτείνει ο κ. Μπασδάνης, να υπάρχει η νέα γενιά και να μην εγκλωβιστεί σε παλαιότερους που πρόσφεραν ότι είχαν να προσφέρουν. «Το πρόγραμμά μας είναι στη διάθεση του καθένα, είναι ένα πρόγραμμα με εξωστρέφεια και ένα πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε», ανέφερε.

Θα σκεφτεί το μέλλον στην ΟΕΒΕΜ
Ο Τρύφων Πλαστάρας δήλωσε ότι ένα δεύτερο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από τις εκλογές στο Επιμελητήριο, είναι «ότι υπάρχει ξεκάθαρο θέμα στην ΟΕΒΕΜ. Απ’ ότι φάνηκε ο Πλαστάρας κάτι δεν κάνει καλά στην Ομοσπονδία και αυτό θα έχει συνέπεια να σκεφτώ πολύ σοβαρά την κάθοδο στις επόμενες εκλογές.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μηδενίζεται το έργο της ΟΕΒΕΜ και του κινήματος «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» και στελέχη της να μην παίρνουν θέση.
Ο Τρ. Πλαστάρας δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος και από μερίδα δημοσιογράφων, που τον κατηγορούν ότι είναι «μπροστινός» της Δημοτικής Αρχής και τόνισε ότι είναι επαγγελματίας και δεν έχει ανάγκη να πολιτευτεί, να γίνει βουλευτής, δήμαρχος ή περιφερειάρχης. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι επικεφαλής για το περιφερειακό της Θεσσαλίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν δέχεται να τον χαρακτηρίζουν και να τον προσομοιάζουν, τη στιγμή που ο σε αργία δήμαρχος από τηλεοπτική εκπομπή είπε πει ότι για τις εκλογές στο Επιμελητήριο δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο.
«Τα μηνύματα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη»
«Πιστεύω ότι τα μηνύματα σε κάθε πολιτική μάχη πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, είτε είναι θετική είτε αρνητικά. Είμαστε ξεκάθαρα και βαριά ηττημένοι, διότι οι 13 έδρες για το πρόγραμμά μας είναι πολύ λίγες και ενδεχομένως για αρκετούς επαγγελματίες ο Πλαστάρας είναι άχρηστος, συνεπώς ποιος ο λόγος να αγωνίζεται», ήταν η δήλωσή του.
Ο Τρ. Πλαστάρας ξεκαθάρισε ότι έχει τη δουλειά του, με την οποία θα ασχοληθεί πλέον, από τη στιγμή που η ΟΕΒΕΜ πήρε το δρόμο της και ευχαρίστησε τους επαγγελματίες που ψήφισαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.