Τσάμης για Μπέο: Η σχέση του με τον Πολιτισμό εξαντλείται στα μπουζουξίδικα και στα διάφορα χαμαιτυπεία!

Σκληρή επίθεση με αφορμή την απουσία του Δημάρχου Βόλου κατά την επίσκεψη της υπουργού Λίνας Μενδώνη

Σκληρή επίθεση κατά του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Ευθύμης Τσάμης, με αφορμή την, αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτηρίζει, απουσία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Βόλο για την ανάδειξη, μεταξύ άλλων, και του αρχείου Θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών. Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κ. Τσάμης επιτίθεται με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου Βόλου, περιγράφοντάς τον ως έναν άνθρωπο του οποίου η σχέση με τον Πολιτισμό εξαντλείται στα μπουζουξίδικα και στα διαφορά χαμαιτυπεία, αποδίδοντάς του μάλιστα τον χαρακτηρισμό του εχθρού του Πολιτισμού. Από το στόχαστρο του κ. Τσάμη βέβαια δεν ξέφυγαν και άτομα τα οποία βρέθηκαν στο πλάι της υπουργού κατά την παρουσία της στη Μαγνησία, τα οποία αν και είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί της στους αρχαιολογικούς χώρου “δεν έχουν καμία σχέση με τις υποθέσεις ανάδειξης αυτών των αρχαιολογικών χώρων αυτών”!

Ο κ. Τσάμης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη της υπουργού στο αρχαίο θέατρο Φθιωτίβων Θηβών, το οποίο όπως δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους θα καταστεί επισκέψιμο για το κοινό από το 2024. Εξίσου σημαντική προοπτική χαρακτηρίζει το μέλος του “Διαζώματος” την δημιουργία Βυζαντινού Μουσείο στην πόλη προκειμένου να αναδειχθούν τα πλούσια και ιδιαίτερα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο fb o κ. Τσάμης:

Το αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών και ο αρχαιολογικός χώρος με τα παλαιοχριστιανικά ευρήματα στον χώρο της Νέας Αγχιάλου είναι τεράστιο Πολιτιστικό απόθεμα και πλεονέκτημα της περιοχής. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού σε αυτούς τους χώρους διότι με την παρουσία της επισημαίνει και εμπράκτως υποστηρίζει την ανάδειξη αυτών των χώρων που είναι και το διαχρονικό ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας. Η παρουσία της εδώ είναι ακόμη πιο σημαντική διότι η Λινά Μενδώνη γνωρίζει την σημαντικότητα αυτών των αρχαιολογικών χωρών, διότι είναι Αρχαιολόγος και ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού για πολλά χρόνια πριν γίνει υπουργός Πολιτισμού. Η πολιτική κριτική ως υπουργού Πολιτισμού που δέχεται για την σχέση της με τον Λιγνάδη, την θέση της για τον διάδρομο στην Ακρόπολη, η την μεταφορά των αρχαιοτήτων στην Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να μειώνει την σημασία της επίσκεψης της για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής μας. Η συμβολή της στην έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών ήταν καθοριστική, αφού οι εργασίες αναστήλωσης ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο μετά την δυναμική της παρέμβαση προς την τοπική εφορία αρχαιοτήτων, η οποία με διάφορες προφάσεις δεν υποστήριζε εμπράκτως την αναστήλωση του θεάτρου, παρόλο που υπήρχαν οι μελέτες και η χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Βέβαια κάποιοι από αυτούς που φωτογραφήθηκαν χθες στους αρχαιολογικούς χώρους μαζί της δεν έχουν καμία σχέση με τις υποθέσεις ανάδειξης αυτών των αρχαιολογικών χώρων αυτών, ούτε γνώριζαν, ούτε ασχολήθηκαν ιδιαίτερα στο παρελθόν. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό που και αυτοί με την παρουσία τους υποστηρίζουν την ανάδειξη τους. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ Μουσείου στην περιοχή προκειμένου να αναδειχθούν τα πλούσια και ιδιαίτερα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής όπως ανέφερε χθες και η υπουργός Πολιτισμού. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος και σε αυτόν θα πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.

Για αυτούς που θα έπρεπε να είναι εκεί λόγω του θεσμικού τους ρόλου και ήταν αδικαιολογήτως απόντες, ας καταλάβουν όλοι ότι ήταν απόντες διότι οι άνθρωποι είναι άσχετοι με τα θέματα αυτά και το χειρότερο είναι εχθροί του Πολιτισμού, αφού κάθ ´ομολογίαν τους η σχέση τους με τον Πολιτισμό εξαντλείται στα μπουζουξίδικα και στα διαφορά χαμαιτυπεία και μάλιστα δηλώνουν υπερήφανοι για αυτό. Την δε στάση τους αυτή εναντίον του Πολιτισμού την υποστηρίζουν με αισχρή φρασεολογία διανθισμένη με βρισιές και διαφορά σεξιστικά ανέκδοτα της πλάκας, τα οποία μάλιστα τυγχάνουν της αποδοχής ευάριθμου κοινού, ακόμη και «μορφωμένων». Όποτε αυτούς μην τους περιμένετε σε τέτοιου είδους σημαντικές για την ανάπτυξη της περιοχής εκδηλώσεις. Είναι συνειδητά αποσυνάγωγοι και εχθροί του Πολιτισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.