Τζούφη στο Ράδιο ΕΝΑ κατά κυβέρνησης για πανδημία και εκπαίδευση

Ευθεία επίθεση για τους χειρισμούς της ΝΔ από την πρώην υφυπουργό Παιδείας και νυν αναπλ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας και την πορεία του εμβολιασμού, όσο και για τις αλλαγές στην παιδεία, εξαπέλυσε η  πρώην υφυπουργός Παιδείας και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, κατέχοντας και την ιδιότητα της καθηγήτριας Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή.

Τονίζοντας, ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς αν και υποσχέθηκε εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού και αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε γύρω στο 43%, η κα Τζούφη κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και για εσφαλμένα μηνύματα, αλλά και για ελλιπή προετοιμασία για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Δέλτα». «Σ’ αυτήν λοιπόν τη στιγμή η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει το μήνυμα ότι βγάζουμε τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και σε νέους ανθρώπους ότι αν κάνουν το πρώτο εμβόλιο θα πάρουν 150 ευρώ και θα είναι καλυμμένοι για να κάνουν διακοπές, σε μία ηλικία που δεν είχαν προλάβει τα παιδιά να εμβολιαστούν με τον σωστό τρόπο. Αυτού του τύπου οι επιλογές ήταν κρίσιμες, μαζί με την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως και άλλων δομών πχ ξενοδοχείων καραντίνας, και το αποτέλεσμα είναι τουριστικοί προορισμοί ν’ αναγκάζονται να κλείσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος»

Δεν δίστασε να κατηγορήσει τον κο Μητσοτάκη και για διχαστικό λόγο, αφού ο πρωθυπουργός μίλησε για υγειονομικό σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που δεν εφαρμόζονται προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η χρήση κινητών μονάδων εμβολιασμού για μέλη ευάλωτων ομάδων, και ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει σε κάθε τόνο την ανάγκη εμβολιασμού όλων. «Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος και το μήνυμα προς όλους είναι να εμβολιαστούν και να τηρούνται όλα τα μέτρα, και πρέπει να μπει μπροστά ένας σοβαρός μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης, αλλά και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των νοσοκομείων, βλέποντας ν’ ανοίγουν ξανά οι κλινικές covid. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μιλά αυτήν τη στιγμή για συγχώνευση νοσοκομείων και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υγειονομικό σαμποτάζ» τόνισε η κα Τζούφη.

«Θα μείνουν κενές θέσεις στα ΑΕΙ για χάρη των ιδιωτικών κολεγίων»

Όσον αφορά τις αλλαγές στην Παιδεία, η κα Τζούφη έβαλε στο στόχαστρο τη Νίκη Κεραμέως, κατηγορώντας την ότι έχει αναλάβει με πολύ συστηματικό τρόπο αυτήν τη διετία να αποδομήσει το σύνολο του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες.

«Μιλά ουσιαστικά για μείωση χρηματοδότησης από το κράτος και θα μετατρέπει τους διευθυντές σε μάνατζερ, αναζητώντας μαζί με τους γονείς χρήματα από χορηγούς, φέρνοντας τα ιδιωτικά συμφέροντα στα σχολεία. Το κύριο θέμα που προκύπτει είναι ότι έχουμε τα αποτελέσματα της υλοποίησης προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ» σημείωσε η πρώην υφυπουργός Παιδείας, εκτιμώντας ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, από τα ΕΠΑΛ και τα εσπερινά λύκεια, που όπως σημείωσε φαίνεται ότι γίνεται σφαγή.

«Θα μείνουν κενές θέσεις στα πανεπιστήμια και αρκετά τμήματα θα κλείσουν. Αν αυτά τα συνδυάσει κανείς και με τη σκόπιμη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, έχουμε συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οδηγούνται παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση» τόνισε η κα Τζούφη, σημειώνοντας: «Η υπουργός λέει ότι αυτά τα παιδιά θα οδηγηθούν στα δημόσια ΙΕΚ, που είναι υποστελεχωμένα και χωρίς εξοπλισμό. Θα μπορέσουν να απορροφηθούν 26 χιλιάδες παιδιά, που λέει η υπουργός και θα υπάρχουν θέσεις για ειδικότητες που θέλουν; Θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια αρκεί ο γονιός να μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.