Τζούμας στο Ράδιο ΕΝΑ: Είχαμε έντονα φαινόμενα και ζημιές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκιάθος

Έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν αρκετές ζημιές «χτύπησαν» το νησί της Σκιάθου το περασμένο Σάββατο, με τη Δημοτική Αρχή μαζί με Πυροσβεστική και Αστυνομία να κινητοποιούνται άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυψαν. Ήδη ο Δήμος Σκιάθος υπέβαλε αίτημα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως τόνισε και στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας.

«Ζητήσαμε να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου είχαμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις 3 το πρωί. Είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα στον οικιστικό ιστό, στον περιφερειακό δρόμο και στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, καθώς και στον κεντρικό πεζόδρομο. Είχαμε μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού πολύ γρήγορα και πλημμύρισαν κάποια σπίτια, καταστήματα και χρειάστηκε να κλείσει ο δρόμος σε κάποια σημεία» ανέφερε ο Δήμαρχος Σκιάθου, συμπληρώνοντας ότι τα φαινόμενα επεκτάθηκαν μετά τις 6 το πρωί  σε όλο το νησί και κυρίως στο βόρειο δίκτυο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, όπου είχαμε και κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Ο κ. Τζούμας σημείωσε ότι υπάρχει συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, διαθέτοντας ένα γκρέιντερ, ενώ αναφέρθηκε και στην επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, που δεσμεύτηκε για μία έκτακτη οικονομική στήριξη.

«Δεν κινδύνευσε κάποιος άνθρωπος αλλά η επέμβαση ήταν από εμάς άμεσα. Η βροχή δεν έχει σταματήσει αλλά χρειάζεται μία προσοχή στον δρόμος Σκιάθος—Κουκουναριές γιατί υπάρχουν ακόμη φερτές ύλες και σε κάποια σημεία υπάρχει νερό, έστω και όχι με υψηλή στάθμη» τόνισε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Τέλος, υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μην υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. «Ελέγχουμε επιβάτες στο αεροδρόμιο και ζητάμε τα στοιχεία τους για να ελέγχουμε την καραντίνα και αν χρειάζονται κάτι. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην έχουμε κάποιο κρούσμα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.