Β. Καλούτσα: Αίσιο αποτέλεσμα για την ποδηλατοδρομία ζωής

Παρά την κούραση και ένα ατύχημα συγκινητική η υποδοχή δήμων και κόσμου

Από επιτυχία στέφθηκε η ποδηλατοδρομία ζωής Βόλος – Αθήνα από την εικαστικό Βασιλική Καλούτσα και τον σύζυγό της Φάνη Παναγιωτόπουλο, που παρά τη μεγάλη κούραση και ένα ατύχημα, όταν ο δεύτερος έπεσε από το ποδήλατο, γνώρισαν συγκινητικές στιγμές από την υποδοχή και αποδοχή του κόσμου και από τη φιλοξενία τριών Δήμων στη διαδρομή προς Αθήνα.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» η Βασιλική Καλούτσα, με κάτι παρακάμψεις που έγιναν, η συνολική διαδρομή που καλύφθηκε ήταν 371 χιλιόμετρα, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι με τη θέληση μπορεί κάποιος να κερδίσει και τον καρκίνο, όπως έγινε με τη δική της περίπτωση.
«Τα καταφέραμε γιατί δεν ήμουν μόνη σε αυτό. Με ακολούθησε ο σύζυγός μου Φάνης Παναγιωτόπουλος, που μου έδινε κουράγιο και με χτυπούσε στην πλάτη για να με βοηθήσει, ο οδηγός μας Απόστολος Γκίκας μας έδινε κουράγιο και έβαζε μουσική και να μας χαλαρώνει όταν πονούσαν οι μύες μας από την προσπάθεια», δήλωσε η μεγάλη πρωταγωνίστρια.
Σύμφωνα με την ίδια, την Πέμπτη που ξεκίνησε η ποδηλατοδρομία από το Δημαρχείο Βόλου, έφτασε στη Λαμία, με μικρή παράκαμψη στις Ράχες, όπου είχε οργανωθεί υποδοχή, καλύπτοντας απόσταση 122 χλμ. «Έγινε μια στάση στη Στυλίδα, όπου μας περίμεναν οι ποδηλάτες της Λαμίας, που έκαναν απόσταση 40 χιλιομέτρων για μας και μας οδήγησαν στη Λαμία, όπου και διανυκτερεύσαμε», τόνισε.
Την Παρασκευή η διαδρομή ήταν περίπου 90 χλμ. ως την Αταλάντη, όπου υπήρξε μια πολύ ωραία υποδοχή, που οργάνωσε ο Δήμος Λοκρών παρουσία του δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου, που αγκάλιασαν το ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ και την ποδηλατοδρομία.

Το Σάββατο η Βασιλική Καλούτσα με τον σύζυγό της ακολούθησαν διαδρομή πάνω από 90 χλμ. για να φθάσουν στα Οινόφυτα και στη συνέχεια στο Δημαρχείο Σχηματαρίου, με υποδοχή από τον δήμαρχο, φορείς και κόσμο, όπου έγινε μια πάρα πολύ καλή εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού.
Ανηφόρες, κόντρα άνεμος και ατύχημα
«Εκείνη την ημέρα είχαμε πολλές ανηφόρες και κόντρα άνεμο, ένα χιλιόμετρο πριν το Σχηματάρι έπεσε από το ποδήλατο ο σύζυγός μου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και έκανε τέσσερα ράμματα στο ένα πόδι, αλλά τα καταφέραμε και αυτοί οι άνθρωποι μας έδωσαν μεγάλη δύναμη», δήλωσε η πρωταγωνίστρια της υπερπροσπάθειας.
Όπως είπε, η φιλοξενία παντού ήταν άψογη και έκαναν καινούργιους φίλους, ενώ μας ζήτησαν και από τους δύο Δήμους να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και να κάνουμε εκδηλώσεις και να συνεργαστούμε τους Δήμους Λοκρών και Σχηματαρίου.
Η τελευταία μέρα της ποδηλατοδρομίας ήταν το κομμάτι Σχηματάρι – Μαρούσι, όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η καθηγήτρια Ιατρικής κ. Μουζάλα, το Δημοτικό Συμβούλιο και πάρα πολύς κόσμος, όπως και Βολιώτες που πήγαν στο Μαρούσι αυθημερόν για την υποδοχή και να επιβραβεύσουν την προσπάθεια.
Σύμφωνα με την κ. Καλούτσα, αυτή τη δύναμη αν τη βάλουμε μπροστά από τα εγώ και τα προσωπικά μας συμφέροντα και από πολλά άλλα πράγματα που φαίνονται μικροπρεπή και κάνουμε έναν προσωπικό αγώνα, τότε θα γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι και το κοινωνικό μας σύνολο θα αλλάξει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.