Β. Κοντοχρήστου: Ανησυχία για… συγκρατημένη κίνηση την Πρωτοχρονιά λόγω των μέτρων

Θετικός ο απολογισμός των Χριστουγέννων σχετικά με την ζήτηση καυσίμων

Η επισκεψιμότητα της πόλης μας από τους εκδρομείς και τους τουρίστες αντικατοπτρίστηκε επιτυχώς και στην κίνηση των βενζινάδικων της περιοχής. Όπως άλλωστε τόνισε και η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών του Νομού Μαγνησίας, «ο τουρισμός γενικότερα φέρνει κατανάλωση». Δεν δίστασε, όμως, να εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, καθώς η επιβολή νέων μέτρων θεωρεί ότι θα επηρεάσει αρνητικά τις εξορμήσεις του πληθυσμού.
Η κ. Κοντοχρήστου ανέφερε ότι στην εβδομάδα που διανύσαμε μέχρι και τα Χριστούγεννα υπήρχε αύξηση της κινητικότητας και της ζήτησης καυσίμων κάτι που ανέμεναν ως κλάδος να γίνει, εφόσον, σύμφωνα με την ίδια, γνώριζαν ότι τα καταλύματα της περιοχής είχαν σχετική πληρότητα. «Είδαμε ξένο κόσμο να επισκέπτεται ή να περνά μέσα από την πόλη και υπήρξε κατανάλωση. Ο τουρισμός γενικότερα φέρνει κατανάλωση. Αυτό είναι θετικό για όλους, καθώς εργάστηκαν και τα μαγαζιά», επεσήμανε η κ. Κοντοχρήστου.

Επιφυλάξεις για την Πρωτοχρονιά

Συνέχισε, όμως, τα λεγόμενά της με επιφυλακτικότητα ενόψει των παραμονών της Πρωτοχρονιάς. Εξήγησε ότι ο κλάδος τους, μεταξύ των υπολοίπων, βρίσκεται εν αναμονή για το πώς θα κινηθούν οι επόμενες μέρες της Πρωτοχρονιάς, ύστερα, μάλιστα, από την επιβολή των νέων μέτρων.
«Τα νέα μέτρα που τέθηκαν δεν ξέρω κατά πόσο θα περιορίσουν την κινητικότητα του κόσμου. Από την άλλη, ακούμε και για τα κρούσματα ότι αυξάνονται όλο και πιο πολύ. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι πιο συγκρατημένος την Πρωτοχρονιά σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων», αναφέρει η κ. Κοντοχρήστου εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της.
Έντονη η κινητικότητα και στο πετρέλαιο θέρμανσης
«Παραδοσιακά καλός είναι ο μήνας» και αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής προμηθεύονται και υπάρχει και σε αυτό το κομμάτι έντονη κίνηση. «Ο κόσμος πλέον μαζεύεται στα σπίτια, έχουν καταβληθεί οι μισθοί, όπως και τα δώρα και το επίδομα. Επομένως, παραδοσιακά είναι καλός μήνας ο Δεκέμβριος για το πετρέλαιο θέρμανσης», τονίζει ενώ ταυτόχρονα αναφέρει συγκριτικά και την εξωφρενική αύξηση του φυσικού αερίου. Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, μάλιστα, ενημέρωσε πως στους παλαιότερους δικαιούχους έχει καταβληθεί ήδη από τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ στους καινούργιους θα καταβληθείς στις 31 του μήνα .

Αύξηση στο βαρέλι διεθνώς

Δυσάρεστο είναι το γεγονός είναι ότι αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου διεθνώς. «Ενώ είδαμε πριν λίγο καιρό να μειώνονται οι τιμές, τώρα η εξέλιξη δείχνει το αντίθετο και οι τιμές παίρνουν πάλι την ανιούσα», είπε η κ. Κοντοχρήστου.
Έθιξε όμως και τις επιστρεπτέες προκαταβολές τις οποίες, όπως λέει η ίδια, υποστηρίζει και ο κλάδος τους, εκτός των άλλων, να μην θεωρηθούν επιστρεπτέες. Τοποθετεί την άποψή της λέγοντας ότι τόσο καιρό τα χρήματα αυτά διοχετεύτηκαν και γύρισαν πίσω στην αγορά, ενώ επίσης έχει την πεποίθηση ότι οι επιχειρηματίες ειδικά αυτή την περίοδο δεν έχουν αποθηκευμένα τα χρήματα για να τα δώσουν πίσω.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.