Βαφίνης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Έχουμε επτά αρχαία ναυάγια στην Αλόννησο-Στοχεύουμε στον καταδυτικό τουρισμό»

Τονίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου που επιτυγχάνεται

Με τα εγκαίνια του υποβρύχιου πάρκου στην Αλόννησο να κεντρίζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης μίλησε στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, για τα σχέδια όσον αφορά τον εναλλακτικό και δη υποβρύχιο τουρισμό στο νησί, τονίζοντας ότι υπάρχουν άλλα έξι αρχαία ναυάγια στην περιοχή!

«Όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούσαμε και είχαμε σε έναν μεγάλο βαθμό κερδίσει την ταυτότητα του οικολογικού τουρισμού και του νησιού με το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στη Μεσόγειο. Ο καταδυτικός τουρισμός από την άλλη είναι μία εναλλακτική και ήπια μορφή τουρισμού, χωρίς καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον, έχοντας πλέον το πρώτο υποθαλάσσιο και επισκέψιμο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα, με το ναυάγιο να είναι μοναδικό στον κόσμο» σημείωσε ο κ. Βαφίνης, τονίζοντας ότι μόλις το 2011 επετράπησαν οι καταδύσεις που απαγορεύονταν μέχρι τότε και σιγά σιγά φτάσαμε στο σήμερα. «Πιστεύω ότι με τα υπόλοιπα ναυάγια, επτά το σύνολο θα δημιουργήσουμε ένα ανάλογο πάρκο αρχαίων ναυαγίων. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι τέτοιο, ενώ υπάρχουν και πολλά σημεία με θαλάσσιο πλούτο. Έχουμε επενδύσει πάρα πολύ στο θέμα της κατάδυσης και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο για πρωτόγνωρα συναισθήματα όσων καταδύονται στο υποβρύχιο μουσείο, ενώ τόνισε ότι βασική επιδίωξη για το νησί είναι ο ποιοτικός εναλλακτικός τουρισμός, με ανάλογη προβολή του ναυαγίου σε παγκόσμιο επίπεδο. «Να ευχηθούμε όμως να τελειώσει το θέμα της πανδημίας μία ώρα αρχύτερα, γιατί έχει τσακίσει και την Αλόννησο και όλον τον κόσμο» ανέφερε παράλληλα ο κ. Βαφίνης, αποκαλύπτοντας ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης εξασφαλίζει κονδύλια προς αυτήν την κατεύθυνση για τα επόμενα δύο χρόνια. Τόνισε δε ότι με τον καταδυτικό τουρισμό επιτυγχάνεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου φτάνοντας τους οκτώ μήνες κάτι που όπως είπε είναι ό,τι το καλύτερο για την τοπική οικονομία. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει μία σειρά έργων που προχωρούν ή και μελέτες έτοιμες προς κατάθεση. Παράλληλα, και ο κ. Βαφίνης βλέπει τις τελευταίες ημέρες μία απότομη αύξηση των επισκεπτών στο νησί, αν και όπως τόνισε δεν συγκρίνεται με την περσινή περίοδο.

Τέλος για το θέμα που προέκυψε με τον χαιρετισμό Τσίπρα στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου, ο Δήμαρχος Αλοννήσου τόνισε ότι την οργάνωση την είχε αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επεσήμανε όμως ότι τα πάντα έχουν συνέχεια και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε βρεθεί στο νησί ο τότε υφυπουργός κος Στρατής για το συγκεκριμένο θέμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.