Βασίλης Ηλιόπουλος: «Πολλές οικογένειες έχουν ανάγκη και κάθε μέρα … γίνονται περισσότερες»

Η συνδρομή των συμπολιτών είναι σημαντική, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ

Είναι γνωστό ότι η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, με ενεργό και διαχρονικό τρόπο, και όχι εποχιακά. Την ίδια αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση δείχνει και αυτή τη δύσκολη περίοδο, που η ακρίβεια και οι λογαριασμοί έχουν δημιουργήσει καινούργιες συνθήκες και δεδομένα αναγκών, μέχρι και έλλειψης τροφίμων, όπως σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στη «Μαγνησία».

«Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων προσπαθεί να συγκεντρώνει όσα περισσότερα τρόφιμα μπορεί με την βοήθεια συμπολιτών, εταιρειών και εργοστασίων. Καταφέρνουμε και συγκεντρώνουμε πάντα ένα ικανοποιητικό απόθεμα στον χώρο μας, ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ΄΄αιτήσεις΄΄ για σίτιση», σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Με τη λέξη «αιτήσεις», ο κ. Ηλιόπουλος εξηγεί με τον τρόπο του, ότι η ΛΕΔ δεν είναι υπηρεσία και ότι δεν υπάρχουν φυσικές αιτήσεις με χαρτί, αλλά η διαδικασία βοήθειας των διαφόρων οικογενειών ξεκινά από τους εθελοντές που γνωρίζουν ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. «Φυσικά, ελέγχουμε πάντα αν πραγματικά οι οικογένειες έχουν ανάγκες και στη συνέχεια τις καλύπτουμε», ξεκαθαρίζει ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ, καθώς σημειώνει ότι παλαιότερα υπήρξαν περιστατικά οικογενειών, οι οποίες δεν είχαν πραγματική ανάγκη βοήθειας, στερώντας, στην πραγματικότητα, την βοήθεια από κάποια άλλη οικογένεια.

«Προσπαθούμε να δίνουμε ένα πλήρες

πακέτο σε κάθε οικογένεια»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, η ΛΕΔ οργανώνει συνήθως μια συγκεκριμένη λίστα με βασικά αγαθά και κρέας για τις οικογένειες, τοποθετώντας τα προϊόντα σε σακούλες, με τις ανάγκες καθημερινά να αυξάνονται. «Υπάρχουν ήδη πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη και κάθε μέρα  γίνονται περισσότερες.

Προσπαθούμε να δίνουμε ένα πλήρες πακέτο σε κάθε οικογένεια, με λάδι, ρύζι, καφέ, μακαρόνια, μαρμελάδα, κρουασάν, γάλα κ.α.»,  υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος και συνέχισε υπενθυμίζοντας το πραγματικό περσινό περιστατικό που βίωσε ο ίδιος και το οποίο αντικατοπτρίζει επακριβώς τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Ας μην ξεχνάμε πέρυσι τον άνθρωπο που βρήκαμε μέσα στον χώρο της ΛΕΔ ο οποίος προσπαθούσε να κόψει χόρτα, με σκοπό να φτιάξει κάτι να φάει. Ο κύριος αυτός έφυγε από τον χώρο μας με πέντε σακούλες τρόφιμα».

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε

με όποιον τρόπο μπορούμε»

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος, εξηγώντας ότι και η ίδια η Λέσχη πολλές φορές δεν μπορεί να συγκεντρώσει προϊόντα ή τελειώνουν. Σε αυτό το σημείο τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντικότητα της συνδρομής και της στήριξης των συμπολιτών με όποιον τρόπο μπορούν και αυτοί από πλευράς τους, εκτός από χρήματα. «Αποφεύγουμε να λαμβάνουμε χρήματα στα χέρια, λέγοντας να μας δώσουν προϊόντα ή δωροεπιταγές από το σούπερ μάρκετ», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Λέσχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.