Βγήκαν «μαχαίρια» στις φυλακές Χιλιαδούς για την αρχηγία του θαλάμου!

Έξι Πακιστανοί επιτέθηκαν εναντίον ενός και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια που έχουν γίνει ποτέ, σημειώθηκε στο κατάστημα κράτησης νέων στον Βόλο το βράδυ της Τετάρτης, όταν έξι νεαροί κρατούμενοι από το Πακιστάν, επιτέθηκαν κατά του αρχηγού του θαλάμου, τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια, πιθανόν μαχαίρωσαν με αυτοσχέδιο σίδερο και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο με κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος και στο κεφάλι!
Για το επεισόδιο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος ή ακόμη και κακουργήματος, ενώ στους δράστες επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή μεταγωγής σε άλλες φυλακές.
Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της Τετάρτης, σε θάλαμο των φυλακών Χιλιαδούς, όπου διέμεναν οι επτά κρατούμενοι, ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Οι έξι από αυτούς με καταγωγή από το Πακιστάν που είναι προφυλακισμένοι για διακίνηση παράνομων μεταναστών, μέχρι να γίνει η δίκη τους, ήρθαν σε αντιπαράθεση με το νεαρό συγκρατούμενο τους, Ασιατικής καταγωγής, για το ποιος θα αναλάβει την αρχηγεία του θαλάμου.
Η ομάδα θεώρησε πως το θύμα που διεκδικούσε την πρωτοκαθεδρία, προσπάθησε να τους “πουλήσει μαγκιά” με συνέπεια να του επιτεθούν όλοι μαζί, χτυπώντας τον με αυτοσχέδιο σιδερικό σε όλο του το σώμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
Οι φύλακες αντιλήφθηκαν τη συμπλοκή και επενέβησαν αποσπώντας τον από τα χέρια των Πακιστανών και μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο του Βόλου για νοσηλεία, καθώς έφερε κακώσεις στο κρανίο, αλλά και σε άλλα σημεία, ενώ παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση αφού οι γιατροί ήθελαν να δουν την πορεία της υγείας του και σε περίπτωση που απαιτηθεί να τον οδηγήσουν στο χειρουργείο, για να υποβληθεί σε επέμβαση.
Για το γεγονός ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ο οποίος έσπευσε στη φυλακή, και προχθές οι έξι κρατούμενοι τιμωρήθηκαν από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο του καταστήματος με μεταγωγή σε άλλη φυλακή, αλλά και με 30 βαθμούς ποινής που αποτελεί την ανώτατη κύρωση που θα μπορούσαν να έχουν, για την κατηγορία της άσκησης σωματικής βίας εντός της φυλακής, αλλά και της κατοχής, χρήσης αιχμηρού αντικειμένου.
Προς το παρόν ωστόσο, οι έξι θα παραμείνουν στις φυλακές Χιλιαδούς λόγω του ότι θα χρειαστεί διάστημα από δύο έως και έξι μήνες προκειμένου να προχωρήσουν τα διαδικαστικά ζητήματα για την μεταγωγή τους, ανάλογα με τα κενά που θα υπάρξουν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.
Σε βάρος των έξι δραστών, σχηματίσθηκε ποινική προκαταρκτική δικογραφία με εντολή εισαγγελέα που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, καθώς θα διερευνηθεί η περίπτωση να τους ασκηθεί δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, κακουργηματικού χαρακτήρα.
Γι’ αυτό το λόγο θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους έξι αλλοδαπούς και καταθέσεις από τους φύλακες που επενέβησαν στο επεισόδιο, ενώ θα εξεταστούν ιατρικά έγγραφα, γνωματεύσεις και η ιατροδικαστική έκθεση που αφορά το θύμα του περιστατικού.
Σημειώνεται ότι στις φυλακές Χιλιαδούς κρατούνται αυτή την περίοδο 101 άτομα (και και η χωρητικότητά της είναι λίγο πάνω από 50 άτομα), όλοι ξένης υπηκοότητας από 18 έως και 25 ετών και σημειώνονται συχνά διάφορα περιστατικά, αλλά εξαιρετικά σπάνια τέτοιας σημασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.