Βίκυ Μήτρου: Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά για την κρουαζιέρα

Με μόλις 26 επιβάτες αλλά με... 94 άτομα πλήρωμα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο!

Κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, από τη Σκιάθο, το κρουαζιερόπλοιο World Explorer, με σημαία Πορτογαλίας, που είναι το πρώτο πλοίο της σεζόν. Ωστόσο το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για κρουαζιέρα είναι πολύ μικρό, καθώς στο πλοίο βρίσκονται μόλις 26 επιβάτες, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ το πλήρωμα είναι 94 άτομα! Το World Explorer, απέπλευσε από το λιμάνι του Βόλου το απόγευμα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

«Μετά από τόσο καιρό που είχαμε να δούμε κρουαζιερόπλοιο στον Βόλο, έστω και αυτό είναι ελπιδοφόρο μήνυμα. Οι πλόες των κρουαζιερόπλοιων είναι δοκιμαστικές και οι εταιρίες θα κρίνουν, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, πως θα προχωρήσουν για το 2021». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στο Ράδιο-Ένα, η κα Βίκυ Μήτρου πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
Όπως τόνισε, «ακούγεται λίγο σαν ανέκδοτο, 24 Γερμανοί, ένας Αυστριακός και ένας Παραγουανός, αλλά είναι κι αυτό μια αρχή. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, να ελπίζουμε ότι θα γίνουν και οι άλλες πέντε αφίξεις που αναμένουμε και το 2021 να έχει φύγει η πανδημία και να υποδεχτούμε ένα πλήρες πρόγραμμα με γεμάτα κρουαζιερόπλοια, όπως είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια», δήλωσε η κα Μήτρου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΛΒ για φέτος είχαν προγραμματιστεί να προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου 39 κρουαζιερόπλοια, που μειώθηκαν στα πέντε, ενώ στα δύο πλοία δεν υπάρχουν προγραμματισμένες ώρες αφίξεων, που σημαίνει ότι μπορεί να μην πιάσουν το λιμάνι του Βόλου. Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η πρόεδρος είπε ότι οι όποιες συνεννοήσεις, επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις γίνονται με το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι αρμόδιο να προχωρήσει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.