Βολιώτες εκπαιδευτικοί δημιούργησαν «To Sakidio» και τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας με video για τα παιδιά

Πρόκειται για μια πλήρη ιστοσελίδα με κανάλι στο Youtube και εκπαιδευτικές ασκήσεις

Δύο Βολιώτες εκπαιδευτικοί, ο Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός και η εκπαιδευτικός Ευτυχία Πλακαρού ένωσαν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την αγάπη τους για τα παιδιά και την εκπαίδευση και δημιούργησαν μια όμορφη και καινοτόμα ιστοσελίδα με το όνομα «To Sakidio». Πρόκειται για ένα website με δικό του κανάλι στο Youtube, με εκπαιδευτικά βίντεο για μικρούς αλλά.. και μεγάλους.

 

Όπως εξηγούν οι δύο εκπαιδευτικοί για κάθε βίντεο που δημιουργούν ετοιμάζουν και προτεινόμενη διδακτική αξιοποίηση αυτών, με φύλλα εργασίας, κουίζ, παιχνίδια ρόλων και πολλά ακόμα.

Έτσι, οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να δουν, να ενημερωθούν και να διαβάσουν πράγματα που αφορούν στη ζωή, στη φύση, στην επιστήμη.

Ανάλογα λοιπόν με το θέμα του βίντεο υπάρχει και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό, που «κατεβαίνει» από τον υπολογιστή δωρεάν, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι σε όλα τα βίντεο υπάρχει η δυνατότητα, για τα άτομα με προβλήματα ακοής, να τα βλέπουν με ελληνικούς υπότιτλους που οι εκπαιδευτικοί έχουν ενσωματώσει.

Το βίντεο αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας

Γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών και θέλοντας να τιμήσουν την μέρα της γυναίκας, με το παράδειγμα και το βίωμα, οι δύο Βολιώτες εκπαιδευτικοί επιχειρούν μέσα από το νέο τους βίντεο να αποδομήσουν στερεότυπα του φύλου και να προωθήσουν την ισότητα.

Για τον λόγο αυτό εστιάζουν περισσότερο στη στερεοτυπική άποψη ότι τα κορίτσια δεν τα καταφέρνουν στις θετικές επιστήμες και προχωρούν σε ένα video-αφιέρωμα στις γυναίκες της επιστήμης.

«Τιμούμε τον αγώνα των γυναικών που κατάφεραν, εν μέσω αποκλεισμών, να προχωρήσουν και να διαπρέψουν στο χώρο των επιστημών, να επηρεάσουν τις κοινωνίες που ζούσαν και ν αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Συμβάλουμε, μέσω του θετικού προτύπου, στην αποδόμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων, που υπό προϋποθέσεις,  γίνονται αιτία βίαιων συμπεριφορών», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα με το βίντεο υπάρχουν και τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας για να γίνει η εκπαιδευτική αποτίμηση.  «Ελπίζουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε οι επόμενες γενιές να τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όχι για την ανάγκη προστασίας των αυτονόητων δικαιωμάτων τους, αλλά για τη διαχρονική προσφορά τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της επιστήμης», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

 

Το βίντεο για την Ημέρα της Γυναίκας μπορείτε να το δείτε εδώ:

YouTube player

Στοιχεία για To Sakidio

Κανάλι στο YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCYf3OcCzB2KoE3p9-Z9stMQ

Website : https://tosakidio.gr/

Social media

Facebook page :   https://www.facebook.com/profile.php?id=100086340215314

Instagram profile : https://www.instagram.com/to_sakidio/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.