Βολιώτες έζησαν τον τρόμο – «Κάνανε νοήματα ο ένας στον άλλον και ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά μας» (βίντεο)

Ανήλικοι ρισκάρουν τη ζωή τους για likes στο TikTok

Οι μαρτυρίες καθηλώνουν. Είναι οδηγοί στον Βόλο που έζησαν αναπάντεχα τον τρόμο στο τιμόνι, όταν ανήλικοι μαθητές που είχαν κρυφτεί πετάχτηκαν μπροστά τους, με κίνδυνο να υπάρξουν ακόμα και θύματα.

Οι αυτοψίες στα επίμαχα σημεία, μαζί με τις περιγραφές προκαλούν αίσθηση, γι’ αυτό που από ορισμένα παιδιά συνεχίζει να αποκαλείται παιχνίδι.

Σε τρία σημεία της πόλης το τελευταίο 15νθημερο λίγο έλειψε να σημειωθούν τραγωδίες, με τρόπο καρμπόν. Έξι παιδιά, 13, 14 και 17 ετών, και οι γονείς τους έχουν ήδη συλληφθεί, με τους οδηγούς που αντέδρασαν ενστικτωδώς να περιγράφουν όλα όσα έζησαν.

«Έπαθα σοκ, έτρεμαν τα πόδια μου».

Ο κύριος Βασίλης οδηγούσε μηχανάκι. Στην οδό Άνθιμου Γαζή ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα πλάνο πρόσεξε τρία παιδιά να κάνουν περίεργες κινήσεις και αποφάσισε να μειώσει ταχύτητα.

«Πετάχτηκαν μπροστά μου, πέρασαν κάθετα τον δρόμο».

Οι δύο νεαροί πετάχτηκαν στον δρόμο και ο τρίτος της παρέας που είχε μείνει πίσω με το κινητό τηλέφωνο στα χέρια, πλησίασε λίγο αργότερα.

Το περασμένο Σάββατο, όλα έγιναν στη διασταύρωση της Αριστοτέλους με την οδό Βασάνη. Και πάλι μια παρέα από τρία παιδιά, ρίσκαρε την ώρα που περνούσε αυτοκίνητο.

«Κάνανε νοήματα ο ένας στον άλλον και τελευταία στιγμή ξεκίνησαν να πετάγονται στον δρόμο».

Τα δύο άτομα που βρίσκονταν στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού, ξαναζούν στην περιοχή τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά τους.

«Κατεβαίναμε τον δρόμο και ξεκίνησαν να πετάγονται ένα ένα. Κοκκάλωσα το όχημα, παραλίγο να γίνει το μοιραίο».

Για μια φωτογραφία και ένα βίντεο, ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα – γράμματα, με τους ανήλικους μαθητές να θέλουν με αυτόν τον τρόπο να αποδείξουν πως είναι γενναίοι και ότι δεν φοβούνται το παραμικρό.

«Αποφύγαμε το μοιραίο αλλά αισθανθήκαμε την ευθύνη να ενημερώσουμε τον κόσμο και την αστυνομία».

Η λίστα με τα περιστατικά είχε αρχίσει να γράφεται στην Περιφερειακή Οδό όταν και εκεί μια παρέα αποφάσισε να ρισκάρει.

Οι μέρες περνούν και η άκρως επικίνδυνη τάση ορισμένων συνεχίζεται με τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, να παρακολουθούν μουδιασμένοι.

Η αστυνομία στον Βόλο και σε άλλες πόλεις της χώρας που έχουν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά βρίσκεται σε επιφυλακή, γι’ αυτό που από ορισμένους βαφτίζεται παιχνίδι που ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Πηγή: Mega

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.